Followers

Saturday, June 25, 2016

DAP kafir harbi? Kian rosak dan punah!

1. Negara Malaysia darul Najib wal Rosmah kini kian haru biru. Pelbagai tekanan, tindakan, fitnah dan fatwa mengarut berterbangan di ruang udara dan kehidupannya. Semua dilakukan oleh pihak yang memegang kuasa, yang berkuasa dan yang dekat dengan mereka, termasuk mereka yang kemaruk mahu menjadi penasihat yang entah apa benda, yang dinasihatkan!

2. Begitulah kian kukuhnya haru biru Malaysia hari ini. Sampai bila perkara-perkara ini akan terus bertebaran dan mahu ditebarkan merata-rata? Mereka yang ada maklumat kian cemas melihat segala gelagat pemerintahan Najib and the gang. Mereka yang tiada maklumat atau disekat mendapat malumat masih tidur lena dalam rangkulan suapan-suapan yang tidak seberapa dan tidak selazat manapun itu. Dan inilah puak-puak yang ramai, yang sudah menjadi bagai orang yang kena pukau.

3. Isu terbaru "DAP kafir harbi" dan yang bersama DAP haram dan berdosa besar. Ini bukan calang-calang isu. Kalau Rafizi-lah yang menyebut begini kepada kepada puak-puak sebelah sana, sudah pasti bertimbun laporan polis dihadapkan kepada Rafizi dan esok pagi sebelum Rafizi keluar rumah, polis dah tentu jemput Rafizi ke Bukit Aman! Alangkan Rafizi berkelakar sebut nak suruh Dr Termizi baling bom nuklear kat kerusi Pekan dalam parlimen yang bertentangan dan tak berapa kakipun dengan kerusi Ketua pembangkang, Rafizi disiasat segera mengalahkan cepatnya sinaran kilat!!

4. Tapi yang menfatwakan begitu seorang yang berjawatan mufti maka seluruh negara bagaikan releks belaka. Bayangkan kalau ada yang pakai "fatwa' itu, tidakkah akan berlaku pertumpahan darah dan merosakkan ketenteraman dalam negara?

5.  Inilah peliknya negara Malaysia darul Najib wal Rosmah hari ini. Haru birunya keterlaluan. Kian rosak dan punah integritinya.

No comments: