Followers

Monday, May 09, 2016

Ini bukan politik matang, tapi bangang!

1. Nampaknya Azmin Ali memang jelas tidak mengiktiraf peranan Pakatan Harapan dalam membawa perubahan ke arah Malaysia yang lebih baik. Saranan Azmin agar PAS kembali bersama PKR dan DAP,  tanpa merujuk kepada Majlis Presiden PH memperlihatkan sikap tiada rasa hormat yang dimaksudkan. Dan buat masa ini kelihatannya Azmin memandang Amanah dengan sebelah mata sahaja atau mungkin tidak pandang langsung! Demikian bongkaknya Azmin!

2. Beliau kelihatan mahu menjadi abang besar yang boleh berkata apa sahaja walaupun melanggar semangat kerjasama Majlis Presiden Pakatan Harapan. Sikap seumpama ini yang ditunjukkan oleh Azmin walaupun bunyinya seperti baik dan berjurus tetapi penuh dengan muslihat yang mampu menghuru-harakan Pakatan Harapan yang sedang cuba dibina.

3. Beliau sepatutnya mempunyai cara yang lebih baik untuk membuat cadangan tersebut tetapi memilih cara yang tidak menghormati DAP dan apatah lagi Parti Amanah Negara! Sekali saya katakan ini adalah sikap bongkat yang cuba ditonjolkan oleh beliau bagi menafikan kewujudan Pakatan Harapan yang memang tidak diiktiraf (?) oleh beliau.

4. Hari ini Zuhdi seorang pegawai PAS telah membuat tawaran balas untuk PKR sebaliknya bersama PAS dan Ikatan dalam blok ketiga. 

5. Saya berpendapat cadangan ini sangat bernas. Maka itu dengan rasa besar hati saya menyeru kepada PKR terutama dari kelompok kartel Azmin agar fikirkannya secara serius dan jangan berlengah untuk 'sila belah' dengan segera ke Blok ketiga itu! 

6. Apa guna PKR kartel Azmin ada dalam Pakatan Harapan tetapi menjadi duri dalam daging kepada Pakatan Harapan rakyat

7. Sesungguhnya aku semakin menyampah dan meluat melihatkan puak-puak ini. Ini bukan politik matang tapi politik bangang! 

No comments: