Followers

Wednesday, March 09, 2016

Gerhana melanda Malaysia

1. Pagi ini ramai di kebanyakan masjid dan rumah menunggu untuk menunaikan solat sunat gerhana matahari. Semoga Allah memberkati kita semua.

2. Dalam Pas, hampir-hampir berlaku 'gerhana' seketika, apabila Dato Husam (ahli PAS) mencadangkan TGHH diganti oleh DTIM. Kecoh dalam group-group Whatasp sama ada menyokong atau 'membelasah' Husam Musa.

3. Ramai juga yang berpendapat ada munasabahnya cadangan Husam itu memandangkan pelbagai kenyataan berbeza dan bertentangan antara satu sama lain dalam kalangan pemimpin.

4. Satu lagi 'gerhana' politik yang hampir-hampir menggugat sebuah kerajaan telah berlaku di Trengganu. Tidak disangka-sangka Dato Ahmad Said ( Ahli Umnu) mantan MB mengusulkan undi tidak percaya kepada kerajaan Umnu Bn pimpinan Razif. Kerana gerhana politik yang cuba dicetuskan oleh Mat Said, pucat juga muka speaker Dun Trengganu!

5. Begitulah negaraku Banglasia ini. Banyak gerhana menduga yg berpunca dari gerhana desakan Najib Letak Jawatan!

Semoga Allah memberkati kita semua untuk Malaysia yang lebih baik tanpa pemimpin rasuah dan zalim, walaupun ditakdirkan melalui pelbagai gerhana politik dan gerhana matahari sebenar.

No comments: