Followers

Friday, October 30, 2015

Din nak 'belasah' Husam, Pahrol tunggu undangan!

Kerancakan politik kini bukan sahaja antara pari politik malah juga antara sesama ahli parti. Cabaran berdebat kian menggila cuma hanya tunggu berani tidak berani sahaja menyahut cabaran. 

Terbaru nampaknya seorang yang merupakan menantu kepada Presiden PAS berasal dari Trengganu, mencabar seorang mantan exco PAS Kelantan yang terkenal, yang kini telah tiada apa-apa jawatan dalam PAS kecuali YDP Kawasan, untuk berdebat mengenai isu-isu yang menyebabkan kejatuhan pemerintahan PAS di Trengganu dan di Kelantan. Menarik!

Apa yang menarik ialah biasanya adegan 'acah-acah' berdebat ini berlaku antara parti-parti bermusuh, tapi kali ini lain. Aku kata acah-acah sebab program debat antara Datuk Seri Nizar dengan Ketua PAS Perak belum berlaku hingga kini. Ada sahaja alasan untuk tidak menjadi kenyataan. Tak best betul.

Tapi kali ini cabaran berdebat daripada yang bernama Zaharuddin Muhammad menantu kesayangan TGHH terhadap Datuk Husam Musa hangat diperkata dan dihebohkan orang. Janganlahhh tak jadi! Kedua mereka adalah ahli PAS tetapi sudah pasti pertandingan debat ini adalah antara PAS UG (?) ke, dengan PAS Harum Manis (?) kot!

Tambah menarik lagi apabila si Din sebut nama Datuk Pahrol razi dari Parti Amanah antara penyebab utama keruntuhan pemerintahan PAS di Kedah, Datuk Pahrol pun tertarik untuk join debat sama jika sekiranya dijemput. Tambah menarik. Harap Si Din  yang jantan itu yang telah bersumpah dengan nama Allah untuk mempertahankan kerajaan Kelantan dari jauh (macam bomoh teropong buluh je..hehehe..) , jemputlah juga Datuk Pahrol tu supaya debat itu mejadi semakin rancak. Itulah harapan kita dalam menjayakan politik baru ini. 

Semoga debat antara PAS (baru) Vs Harum Manis tambah Amanah menjadi kenyataan! Belasah din belasah!