Followers

Saturday, May 17, 2014

Mudah-mudahan tidak ada orang kita yang mahu dianggap 'very clever' dengan hanya mengata rakan 'very stupid'.

Tamat adegan Pok 'Id nelang yang sejenak mencemaskan Pok Jid, tak pasal-pasal timbul isu "very stupid' dalam PAS pulak. Nampak macam kecil isu ni, tapi mengigit weh! Amboi...mudahnya nak cari sebab baloh sesama sendiri!

Tak habis-habis lagi ke anging Pro Vs Ulamak sampai buleh tubik 'very stupid' tu? Jadi-jadilah...bawok-bawok mengucap getek! Tolong tumpu kepada kerja hok sebenar yang demo kena buat, bukan duduk kerja nak hentam orang lain je! Kerja hentam orang, mengata orang stupid ke, very stupid ke, bukan kerja parti ni, tambah pula kata kepada rakan se-parti. Macam tak dapat tarbiyah pulak!

Kami ahli bawahan parti, menganggap tuan-tuan di atas sana cerdik pintar belaka. Jaga mulut dan tulisan walaupun seringkas mana tulisan itu! Profesional ke kamu, ulamak ke kamu, janganlah buat bunyi macam orang gong. Biar Pok 'Id je gong. Kita jangan! Tiru macam Ustaz Satiful PJ Trengganu, relek, senyung tapi bisa boh! Tak payah lebih-lebih nak tunjuk cerdik, orang tahu cara ustaz Satiful memang nampak cerdik dan sah cerdik. Ustaz Satiful tak payah guna 'very stupid' pun.....ke guane?

Tak kanlah dengan mengata orang 'very stupid' maka kita mengharap orang kata kita 'very clever'. Amboi..cerdik kot mana gitu?

 

No comments: