Followers

Sunday, November 17, 2013

Semoga Allah selamatkan kita sebagai ahli-ahli bawahan yang tidak banyak jasa ini!

Sebagai ahli bawahan kepada sebuah parti Islam, aku kian gelisah apabila semakin hampir dengan Muktamar hujung minggu ini. Aku menjadi gelisah bukan kerana pertandingan Timbalan Presiden dan Naib Presiden yang menjadi tumpuan umum...bukan! Pertandingan bagi mana-mana jawatanpun dalam sebuah parti yang sangat meraikan proses demokrasi adalah perkara biasa.

Perkara yang menjadi kerisauan aku kini adalah terlalu amat banyak perangkap dan jerangkap samar yang dipasang oleh musuh-musuh parti bersempena dengan muktamar pemilihan parti ini. 

Persoalannya apakah para perwakilan muktamar nanti akan turut terjerumus dalam perangkap musuh yang kian galak mendendangkan irama yang amat mengasyikkan? Silap-silap hari bulan para perwakilan akan turut teransang irama muzik asyik yang penuh racun memabukkan ?

Dari irama konon perpaduan Melayu terancam, konon para ulama mahu dipinggirkan, konon PAS diserang fikrah Islam liberal, Syiah, Anwarinas, Ardogan, UG dan sebagainya yang amat memeningkan ahli-ahli bawahan, nampaknya parti PAS kian hampir terjerumus perangkap musuh.

Tiba-tiba puak-puak yang paling elergik dengan hudud dan  banyak buat fitnah kepada usaha pelaksanaan hudud selama ini berbunyi, "laksanakan hudud segera!", "Kalau Brunei boleh buat mengapa Kelantan tidak!", "Kami dah bersedia". Dan ada pula yang menyambut, "Tapi kena ada mahkamah khas dulu!". Pulak dah!!

Wau warak sungguh mereka ini...kalah Tok Guru Nik Aziz!

Lantas mereka bermadah, apa bezanya Brunei dan Kelantan!? 

A'ah tak ada bezanya kerana Brunei adalah kerajaan Persekutuan dan Kelantan pun sama...ada kerajaan persekutuan jugak!!!!

Aku menjadi pelik apakah para pemimpin utama parti, tidak kiralah golongan agamawan atau bukan, tidak faham dan begitu bodoh untuk memahami dan menyedari bahawa musuh-musuh parti sedang menggunakan bahasa badan, mulut-mulut dan lidah-lidah mereka sendiri untuk mengelirukan dan meretakkan fikrah para ahli-ahli PAS di serata tanah air?

Mungkin luahan kebimbangan aku sebagai ahli bawahan yang tidak ada jasa pada parti ini, tidak mempunyai nilai apa-apa di sisi 'para syifu' utama parti dan para pahlawan dan macai mereka yang sedang menghunus senjata kepada antara satu sama lain! 

Ya tak apa...kamu semua orang bijak pandai, tapi kamu lihatlah nanti apa akan berlaku kepada parti ini sekiranya keputusan pemilihan muktamar merupakan keputusan yang telah dicaturkan oleh musuh-musuh parti. Tengoklah nanti apa yang akan berlaku kerana percaturan musuh memang wujud sekarang!

No comments: