Followers

Saturday, October 05, 2013

Selagi puak-puak itu memerintah Laporan Audit akan datang mungkin berbunyi serupa itulah jugak!

Selagi ada makhluk yang bernama AMNO yang terus bernafsu mengekalkan kuasa yang semakin renta, boleh selesaikah masalah seperti yang didedahkan oleh Laporan Audit? 

Rasanya tubuhlah apa ke nama JK Khas pun, semua itu hanya akan membuang masa dan membazir sahaja....solekan semata-mata! Contoh, dulukan terang-terang kata K-POP ada penaja! Hohoho....rupanya kita semua yang bayar RM1.6 juta wehh...untuk K-POP! Ambik kau...

Boleh pakai ke JK Khas tu......tambah pula ianya cadangan Johan Jaafar?

Laporan Audit akan datang pun aku agak akan berbunyi serupa tu lah jugak, selagi puak-puak ni memerintah!

Weh...selagi ada pengundi tak cerdik...yang tak nampak semua ni, ADA MEREKA TU KISAH (?)........ TAK JADI KUDIS GATAI PUN AH bagi MEREKA untuk Laporan Audit akan datang berbunyi begitu lagi!!! KEBODOHAN tetap meletakkan MEREKA di situ!

Yang terseksa kita. Sebab apa kita? Sebab sakit hati.....!!! Jawatankuasa Khas kunun...cheh!


Panel SPRM gesa tubuh JK Khas kaji laporan audit

4 Okt 2013.

Panel bawah Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menggesa ketua setiausaha negara (KSN) menubuhkan jawatankuasa khas bagi mengkaji Laporan Ketua Audit Negara 2012 dan membuat cadangan konkrit bagi mengatasi sebarang kelemahan dengan serta-merta.

"Pada waktu yang sama, panel menggesa kerajaan-kerajaan negeri dan syarikat-syarikat kerajaan mengambil tindakan segera bagi menangani semua kelemahan yang ada," kata Pengerusi Panel Perundingan dan Pencegahan Rasuah (PPPR) Datuk Johan Jaaffar.

Dalam kenyataannya hari ini, Johan berkata, pihaknya mengambil serius kelemahan yang didedahkan, yang bukan sahaja membolehkan salah guna kuasa dan rasuah tetapi menjejaskan sistem penyampaian kerajaan.

"Pada waktu yang sama, panel mengambil serius kecuaian sistem kawalan dan penjagaan hingga membolehkan peralatan dan barangan (termasuk yang boleh membahayakan seperti senjata api) hilang daripada simpanan.

"Panel juga mengambil serius kurangnya pengawasan ke atas pembekal dan kontraktor hingga berlaku mutu kerja yang tidak memuaskan," katanya.

PPPR juga menyatakan kekesalannya kerana terdapat kelemahan dan kesilapan yang sama berulang walaupun telah didedahkan dalam laporan tahunan sebelum ini.


No comments: