Followers

Thursday, October 03, 2013

Nilai baik dari Iran pong dok leh tiru?

Mat Sabu kata, kepimpinan ulama, unit amal dan lagu PAS adalah antara nilai baik yang ditiru dari Iran oleh beliau dan rakan-rakannya sekitar tahun 80an dahulu.  

Ustaz Nik Zawawi Setiausaha Majlis Syura Ulama pula berkata, jangan tiru nilai baik itu dari Iran kerana Iran Syiah kalau tak mahu dilabel sebagai Syiah!

Doh guane? Alamatnya kepimpinan ulama, unit amal dan lagu PAS bakal pendek umur kerana Mat Sabu dan rakan-rakannya membawa idea itu dari Iran!

Lepas tu, jawatan Setiausaha Majlis Syura ulama pun kena tak ada jugalah kerana ianya ditiru dari Iran yang Syiah?

Payoh tu! Kata tak cerdik kang, nya maroh dek orang, sebab kata ke ulama. Doh nok kata guane?

Baru-baru ni TGNA pernah menyebut, ulama kena cerdik politik.

Kalau tak cerdik politik jadilah macam Sheikh Al-Azhar yang sokong rampasan kuasa Al-Sisi tempoh hari sampai terguling pemerintahan Islam Dr Morsi.

Nampaknya dalam PAS hari ini ramai orang  suka bercakap, sambil hala jari telunjuk kepada orang lain, konong "punoh jahanang PAS kalau lagu  ni", sedang kepada diri sendiri tak emboh pulok nak tunjuk begitu macang dia tunjuk ke orang!

Begitulah...macang-macang ada diketika PAS berada diambang kuasa la ni. Hok ghohok dan lintang kalang mengurus kang cawangang2, aku dan kuli-kuli bbawoh ni! Oo sakik boh lagu ni!

No comments: