Followers

Saturday, September 28, 2013

Maka 'confirm' harga minyak akan naik!

Budaya pemimpin Umno/BN: Nafi makna YA! 

TPM Muhyiddin Yasin menafikan harga petrol RON 95 akan dinaikkan sekali lagi dalam masa TERDEKAT! Maknanya pasti akan naiklah tu. Cuma tidak naik dalam masa terdekat sahaja!

Maka di sini terlebih dahulu aku ucapkan tahniah kepada para pengundi UMNO/Bn kerana undi-undi merekalah yang memberi kuasa kepada kerajaan UMNO/Bn untuk terus berazam menaikkan harga minyak. Dan kepada penyokong Pakatan Rakyat termasuk aku,  'padan muka'!

Sebaliknya para pengundi Umno/Bn terutama yang di FELDA dan kampung-kampung ...ek eleh... tak terjejas langsung! 

Kalau terjejas pun...demi Pak-pak Menteri, bini-bini, anak-anak dan keluarga menteri apalah salahnya berkorban sedikit...kesian Pak-pak Menteri kita...mereka susah-susah belaka!

Anak Nazri Aziz pun katanya hanya mampu memiliki rumah berharga lebih kurang RM7.2 juta sahaja! A'ah...apalah sangat rumah macam tu...!

Berita dipetik:TPM naïf harga ROM95 akan dinaikkan dalam masa terdekat28 September 2013.Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini menafikan harga petrol RON95 akan dinaikkan sekali lagi dalam masa terdekat.
  
Beliau berkata dakwaan itu tidak benar malah tidak dibincangkan dalam mesyuarat Kabinet semalam.
  
"Sah tak ada... siapa yang menyebar berita itu, ia tidak betul. Sebenarnya tidak ada keputusan Kabinet, malah ia tidak dibincang," katanya.

Muhyiddin memberitahu pemberita demikian selepas menyaksikan proses Simulasi Pemilihan Umno 2013 di Institut Latihan Memperkasa Umno (ILMU) di Janda Baik di Bentong.
  
Muhyiddin berkata demikian ketika diminta mengulas dakwaan kerajaan akan menaikkan harga petrol RON95 dan RON97 masing masing sebanyak 10 sen dan 15 sen seperti yang tersebar di laman-laman sosial sejak  semalam.
  
Berikutan itu, beliau menegaskan harga pasaran bahan api itu kekal pada harga semasa RM2.10.
  
Awal bulan ini, harga RON95 dinaikkan 20 sen kepada RM2.10.

- Bernama

No comments: