Followers

Sunday, June 09, 2013

Timbalan Pengerusi SPR masih menggagahkan dirinya....

Nampaknya Timbalan Pengerusi SPR yang botak itu terus bermain kata dan bersilat lidah. Ialah, maklumlah, kata masih mampu diucap, dan lidah  masih belum dikelukan, maka macam-macam alasan serta pandangan tidak bermaruah yang dikemukakan.

Terbaru katanya, beliau dan Spr tidak perlu letak jawatan kerana telah berjaya melaksanakan PRU yang mencapai matlamat! Matlamat apa yang telah dicapai? Matlamat menipu rakyat? Matlamat bersekongkol dengan pelbagai  'penyelewengan' Pru 13?

Kalau itulah antara matlamatnya, memang Timbalan Pengerusi SPR ini terutamanya, sesungguh boleh dianggap sebagai 'ejen Umno/bn' yang jahat dan penuh subahat! Bolehkah dipercayai kata-kata orang yang seperti ini?

Dia juga berdalih konon dia tidak terlibat sangat dalam proses persempadanan semula kawasan Pilihanraya yang di buat pada 2002. Pada waktu itu katanya dia hanya Setiausaha SPR yang melakukan kerja-kerja pentadbiran! Cheh!

Kalau itulah cakap belitnya, hanya beruk dan kera sahaja yang percaya kata-kata sipenipu ini, itupun agaknya beruk kera yang tak bersekolah dan tiada maklumat.

Pelik, sebagai seorang yang beragama Islam, kenapa manusia ini begitu sekali mempertahankan kelemahan, kepincangan nyata dan kerosakan ketara PRU 13 tanpa memikirkan langsung sama ada kerja yang dia buat tersebut halal atau haram? Tidak terfikirkah dia, duit gaji yang dia terima setiap bulan, dibawa ke pangkuan keluarga dan anak cucu untuk dijadikan sumber rezeki yang mendarah-daging, sedangkan kerjanya hari-hari membelit sana membelit sini mempertahankan penipuan PRU 13?

Sudah-sudahlah kelentong, bawak-bawaklah bertaubat weh! Hidup  ni tak menongkat langit! Zaman kamu pun dah zaman rumah kata pergi, kubur kata mari.....tak risau ke?