Followers

Monday, June 03, 2013

Kan aku dah kata!

Perlantikan Saifuddin nasution dengan jawatan tersebut itu bukan menjadi nilai tambah pun kepada kecekapan pentadbiran kerajaan Selangor! Menambah masalah mungkin.

Aku tak bermaksud Saifudin itu akan mendatangkan  masalah, tapi jawatan yang wujudkan itu memberi pelbagai masalah dan intrepetasi yang pelbagai dan mengelirukan.

PAS  melalui YB Iskandar dah berbunyi mengatakan Selangor jugak negeri PAS! Ketua Penerangan Pkr Selangor dan kini Azmin pula yang berbunyi. Sikit lagi mungkin DAP pula mungkin akan menegur?

Jawatan yang seperti itu sepatutnya tak payahlah diwujudkan dalam keadaan parti-parti Pakatan Rakyat perlu bertambah kukuh dan kembali merapatkan perpaduan dan persefahaman dalam semua hal.

Kalau jawatan Saifudin sebagai SUA keadilan tak cukup besar untuk memantau keadaan persefahaman politik dalam negeri Selangor lebih baik beliau dilantik terus menjadi Setiausaha Politik kepada MB Selangor! Orang pun tak rimas dan tak cuak!

Sebaliknya dengan perlantikan Saifuddin ke jawatan seperti itu, pasti ramai orang akan mengatakan, sah ada sesuatu yang tak kena dengan politik PR atau mungkin PKR di Selangor! Kita tengoklah nanti apa perkembangan seterusnya....mudah-mudahan tiada apa-apa yang berlaku!

No comments: