Followers

Tuesday, June 11, 2013

Bukti SPR gagal!

56 (35 PR dan 21 BN) petisyen Pilihanraya Umum ke 13 jelas mengesahkan betapa gagal dan teruknya pengendalian PRU oleh SPR. Benarlah kalau ramai yang mengatakan bahawa  inilah sejarah pilihanraya yang paling buruk dan hampas kendalian SPR yang di dalamnya ada anggota pencacai paling senior dan paling tak terpakai yang bernama Wan Ahmad!

Baru-baru ini Wan Ahmad mengatakan PRU ke 13 kendalian SPR pimpinan abdul aziz dan beliau telah mencapai matlamat..... Maka itu mereka tak perlu letak jawatan! Mencapai matlamat taik kucing apanya kalau terdapat 56 petisyen yang dibawa ke mahkamah?

Kalau pemimpin PR kata pengendalian PRU 13 terburuk dan gagal. 5.6 juta pengundi PR kata buruk, NGO-NGO berkredibiliti kata gagal, dan Prof Agus pun kata SPR gagal, diperkuatkan lagi hujah gagal ini oleh 21 petisyen yang dikemukakan oleh BN sendiri, di mana Abdul Aziz dan Wan Ahmad nak sorok muka mereka? Atau mereka berdua ini jenis spesis perasan bagus yang muka tak tahu malu yang sering kali masuk bakul angkat sendiri?

Petisyen yang sebanyak itu jelas merosakkan imej Malaysia di mata dunia kerana betapa teruk dan buruknya pengendalian pilihanraya di Malaysia bagaikan pilihanraya di negara Afrika! Macam inikah gambarannya Malaysia yang nak dibawa menjadi negara maju pada tahun 2020? Tak usah mimpilah nak jadi negara maju. Jauh panggang dari api! Pru di Malaysia terus mundur ke belakang! Nak cari dakwat kekalpun tak pandai...cheh!

Jadi kepada Abdul Aziz dan Wan Ahmad tak payahlah cakap banyak, SPR memang gagal! Buktinya? 51 petisyen PRU 13, Itulah buktinya!

MAKA MELETAKKAN JAWATAN KAMU ADALAH TINDAKAN TERBAIK YANG PERLU KAMU LAKUKAN SEGERA BUAT MEMULIHKAN SPR YANG GAGAL!

No comments: