Followers

Thursday, June 13, 2013

Bertuah orang Melaker, ada projek menjaga 'kebajikan' asam pedas!!!

KAH...dalam banyak-banyak projek yang sepatutnya dilakukan bagi membantu rakyat dalam senarai program 'rakyat didahulukan', asam pedas yang menjadi antara keutamaan terawal Ketua Menteri Melaka!! 

Bertuahlah orang Melaker dapat Ketua Menteri yang 'berfikiran tinggi'!! Suker benau orang Melaker!!!

Rakyat duduk huru-hara nak bayar cukai pintu, cukai tanah yang naik, bil-bil bulanan makin mahal, lauk nasi di pasar juga makin mahal diitambah dengan tambang pengangkutan awam yang tidak sepadan dengan mutu perkhidmatan. 

Belanja sekolah dan pelajaran anak pun kian banyak makan duit. Hutang PTPTN anak berselirat  belum mampu dibayar, anak luar nikah makin bertambah, jenayah makin menggerunkan, duit BR1M dah jadi taik, Ketua Menteri Melaka yang baru, datang dengan idea menjaga 'kebajikan' asam pedas Melaka!!

Bukan macam Lim Guan Eng masa mula-mula jadi KM Pulau Pinang dulu, berfikiran rendah(!!)....awal-awal dah naikkan bayaran kepada para huffaz, elaun guru KAFA dan peruntukan agama Islam...!!! 

Cheh...apalah Lim Guan Eng, tak canggih langsung! Tengok rakan sejawat di Melaker...canggihkan....projek asam pedas!!!!!

Puas hati !!!!

Berita dipetik:

Resipi asam pedas bakal dipatenkan

13 Jun 2013

MELAKA - Produk terkenal negeri Melaka termasuk resipi masakan asam pedas bakal dipatenkan bagi melindungi masakan itu sebagai salah satu warisan negeri, kata Ketua Menteri Datuk Idris Haron.

"Kita akan menganjurkan satu pertandingan masakan asam pedas dan (resipi) yang terbaik itu kita akan patenkan," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis perasmian Hari Harta Intelek Negara di Pusat Dagangan Antarabangsa Melaka (MITC) di sini, hari ini.

Majlis itu dirasmikan Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Hasan Malek.

No comments: