Followers

Friday, May 17, 2013

Zahid Hamidi tunjuk gagah...terjun perigi buta!

Tidak sempat beberapa hari kabinet yang dibentuk oleh Datuk Najib selepas memenangi PRU 13 telah gagal mutlak. Kali ini kegagalan tersebut telah disebabkan oleh minda kontot seorang yang betaraf menteri kanan, si Zahid Hamidi! Anih setelah 55 tahun merdeka dengan pelbagai bangsa berusaha mdmbentuk dan membangunkan negara minda kontot seperti minda si Zahid masih wujud?

'Menghalau' rakyat secara begitu kasar apabila berlaku perbezaan pandangan adalah sikap jumud yang melampau oleh seorang pemimpin umno. Apabila rakyat terbanyak tak bersetuju dengan parti yang memerintah kerajaan, rakyat kena berpindah ke negara lain! Apakah negara ini negara bapak orang menghalau? Macam mana srorang yang berminda kontot ini boleh menjadi menteri atau si Zahid sebenar terlampau teruja apabila dilantik menjadi menteri dalam negeri?

Si Zahid perlu sedar dan insaf dia telah 'menghalau' 5.7 juta rakyat yang mengundi dan menyokong Pakatan Rakyat. Bagaimana kalau 5.7 juta rakyat yang menyokong himpunan blackout 505 itu ikut berminda kontot macam Zahid lantas menjerkah Zahid 'kamu yang kena keluar bukan kami'?. Tapi penyokong Pakatan Rakyat tidaklah srbodoh Zahid!

Kesimpulan yang nyata si Zahid adalah menteri terawal menjahanamkan dasar menghapus polarisasi kaum Najib Razak yang diumum Najib sebaik menjadi Perdana Menteri. Zahid hamidi terjun perigi buta!

1 comment:

new hope said...

betul,

dah terlalu lama memerintah rsa negara ini dia punya ^^

KLIK betul ke, Memupuk perpaduan nasional melalui pendidikan