Followers

Monday, April 22, 2013

Awang merepek lagi!!

Nampaknya Awang ini tak habis-habis merepek. Pelobi Zionis pulak dahh!! 

Konon pelobi Zionis cuba mencampuri hal ehwal politik negara.....! Cheh...taik kucing!

Awang, carilah isu kempen lain yang lebih bernas dan lebih munasabah untuk PRU 13 ini. Lebih baik ajak rakyat bincang isu lembu ke, isu jalan raya semakin sesak di Kelantan ke kerana kerajaan pusat sekat bajet atau isu APCO yang entah pelobi apa dan siapalah agaknya !


Yang lebih penting untuk perbincangan Awang, perjuangkan Royalti minyak untuk Kelantan!

Sebelum nak menuduh orang lain elok sangat Awang yang ada Adek ini cerminlah diri sendiri terlebih dahulu. Jangan jadi  bagaikan ketuk dulang paku serpih, kata orang, awak yang lebih.

Jadi isu pelobi ini tak payah main lah...basi!!!!Awang Adek: pelobi Zinois biaya PRU 1321 April 2013.


BACHOK - Kementerian Kewangan menerima laporan yang boleh dipercayai mengenai terdapat dana asing daripada pelobi Zionis yang cuba mencampuri hal ehwal politik negara ini, yang disalur kepada pihak tertentu untuk membiayai pilihan raya umum ke-13 (PRU13).
 
Timbalan Menteri Kewangan Datuk Dr Awang Adek Hussin berkata, Bank Negara sedang memantau kegiatan itu dan berharap pihak berkuasa berkaitan turut menyiasat perkara tersebut.
 
"Ini mungkin disebabkan negara ini memberi sokongan kuat terhadap perjuangan rakyat Palestin yang tidak menyenangkan mereka," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan elaun sara hidup nelayan secara tunai kepada 566 nelayan di sini, hari ini.
 
Awang Adek, yang juga Timbalan Pengerusi Badan Perhubungan Umno Kelantan, turut berkata pihaknya menerima aduan cubaan menyogok pengundi antara RM200 dan RM300 di Kampung Sungai dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) Perupok di sini, melibatkan beberapa individu.
 
Calon Barisan Nasional (BN) bagi kerusi Parlimen Bachok itu mendakwa sebelum menyerahkan wang, pengundi yang ditemui dalam lawatan rumah ke rumah itu diminta
 di hadapan surah Yasin supaya mengundi calon tertentu.

Menurut Awang Adek, tindakan serupa dilakukan di Dun Tawang dan tidak menolak kemungkinan ia berlaku di kawasan lain di Kelantan.
 
Beliau menggesa kegiatan itu dihentikan segera.
 
Turut hadir calon Dun Jelawat Datuk Dr Ilias Hussin, Dun Perupuk Datuk Zaidi Sidek dan Dun Tawang, Mohd Zain Yassin. - Bernama

1 comment:

Anonymous said...

Ghapo demo ko bekecek hal oregh laen demo tak kecek pula hal Kelate ye tak dapak piteh royati tu ,de maso demo terimo piteh demo belanjo kemano pitih tu ,kenapa demo tak bori kak rakyak,inilah jeneh oregh ye tok leh peceyo,ghoyak bedega-dega tapi kerejo entah apo