Followers

Saturday, March 30, 2013

Sharizat Jalil, wanita huru-hara!

Aku kata mengaderrr...marah, tapi memang betul pun mengada-ngada! Konon nak tubuh pasukan anti huru-hara! 

Habis semua dia nak buat. Nak kawal huru-haralah, nak berhabis-habisan untuk Nong Chiklah!

Ini semua tak lain hanya gimik 'mabuk' wanita Umno sahaja.

Persoalannya betulkah 'task force' Sharizat Jalil ini nak kawal huru-hara Pakatan Rakyat? 

Biasanya puak-puak Umno ni, kalau dia kata orang akan buat sesuatu, mesti maknanya terbalik. Maksudnya kalau dia kata Pakatan akan buat huru-hara...haa 'sah' dialah yang akan buat huru-hara nanti!

Tak percaya tengoklah nanti di hari mengundi...adalah yang akan menjerit-jerit histeria, tonggeng punggung sana, selak lengan baju sini, selak kain di tepi pintu pagar tempat pembuangan undi.

Satu masalah lagi, yang sharizat beriya-iya nak tubuh task force anti huru-hara siapa suruh? Sampai konon wanita Umno nak jadi benteng! Benteng taik kucing! Anggota polis pergi ke mana? Tak kan semua polis berada di Lahad Datu kot?

Wahai wanita Umno tak payah mengada-ngada nak tubuh pasukan anti huru-hara, polis dah ada , bersepah! Atau wanita Umno membuktikan bahawa mereka telah tidak percayakan pasukan Polis lagi? 

Sikap Sharizat dan wanita Umno yang mengada-ngada ini sebenarnya menghina dan merendah-rendah imej Polis seolah-olah pasukan Polis tunggul kayu yang tak akan buat apa-apa kalau ada huru-hara!

Atau Sharizat dan wanita Umno sengaja nak beri tahu Polis, kalau wanita Umno buat 'huru-hara' jangan ganggu? Oooo..pandai ya!!!

Jaga lembu pun huru-hara...nak kawal huru-hara? Menyampah aku!

Dari Malaysiakini:

Wanita Umno nak tubuhkan pasukan anti huru-hara PakatanZulaikha Zulkifli

30 Mac 2013

Wanita Umno akan menubuhkan satu pasukan gerakan bagi menghadapi huru-hara yang didakwa akan dicetuskan oleh pihak pembangkang.

Ketuanya Datuk Seri Shahrizat Abd Jalil mendakwa, berdasarkan maklumat yang diperoleh, huru-hara itu dilakukan bertujuan untuk menakutkan orang ramai agar tidak keluar mengundi pada pilihan raya umum akan datang.

"Oleh kerana pembangkang takut dengan BN, maka mereka telah buat perancangan tetapi sudah dibongkar oleh media.

"Pada hari nak mengundi nanti, mereka (pembangkang) akan wujudkan keadaan huru-hara supaya penyokong BN takut untuk keluar mengundi.

"Jadi Wanita menubuhkan task force bagi memberitahu pengundi supaya keluar secara aman pada hari mengundi. Dan (pasukan) ini akan ada di semua peti undi," dakwanya.

Beliau berkata demikian dalam ucapan perasmian semasa merasmikan Majlis Yayasan Kebajikan Negara (YKN) bersama warga perumahan PDRM Desa Tasik sempena Hari Polis ke-206 hari ini di ibu negara.

Pada 13 Mac lalu, Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mendakwa bahawa daripada maklumat beberapa dokumen yang boleh dipercayai, pembangkang dipercayai merancang untuk menggagalkan PRU 13 dengan mewujudkan keadaan porak peranda kerana gementar dengan sokongan rakyat kepada BN yang sudah mula meningkat.

Muhyiddin bagaimanapun masih enggan mendedahkan maklumat dokumen yang didakwanya itu.

Sehubungan itu, ketika ditanya adakah huru-hara yang dimaksudkannya adalah perkara sama yang disebut Muhyiddin, Shahrizat berkata, beliau hanya mengetahui tentang perkara itu daripada media dan "cakap-cakap ahli pembangkang".

"Media dan kita (Wanita Umno) adalah mata dan telinga rakyat di peringkat akar umbi. Oleh kerana rakyat sokong Datuk Seri Najib (Razak) dan BN maka pembangkang takut. Kita dapat tahu ini pun dari cakap-cakap ahli mereka juga. Dan bila media lapor, jadi kita tau ini akan berlaku.

"Kita Wanita tidak gentar. Kita akan jadi benteng. Dan pengundi mesti tahu bahawa ini kerja pembangkang yang nak bawa unsur-unsur ganas dan reformasi semasa hari membuang undi dan mereka akan mula dari awal," katanya lagi.

No comments: