Followers

Friday, January 11, 2013

UMNO cuba jadikan cikgu cai mereka!


Umno yang tak tahu malu sudah mula membuat kerja-kerja haramjadah. Menjadikan duit hasil cukai yang dibayar oleh rakyat bagaikan harta mak bapak sendiri. Dahlah begitu, guna pulak premis kerajaan yang dilarang oleh kerajaan Umno sendiri agak tidak terlibat dalam sebarang aktiviti politik atau berunsur politik ia itu institusi sekolah.

Siapa  yang menghormati Umno dengan sikap yang begini memang marupakan manusia yang kurang cerdas berfikir. Umno cuba menonjolkan dirinya sebagai diktator politik yang tidak salah buat apa sahaja walaupun melanggar peraturan dan semangat undanh-undang. Semua orang mahu diperbodohkannya terutama warga pendidik di sekolah-sekolah melalui para cai mereka yang kuat mengampu di JPN dan KPM.

Nasiblah engkau cikgu, dahlah kena hantuk dengan PBS kena pula jadi cai UMNO! 

Bantuan RM100: Sekolah diminta jemput pemimpin BN

Wong Teck Chi & Koh Jun Lin 10:33AM Jan 11 2013

Beberapa sekolah di Johor telah di minta menjemput pemimpin BN untuk mengedarkan bantuan wang tunai RM100 kepada pelajar serta menaikkan kain rentang untuk majlis berkenaan sehingga pilihan raya umum akan datang.

Ini terkandung di dalam dokumen yang ditemui di lamanweb Kementerian Pelajaran (MOE) dan beberapa pejabat pelajaran daerah (PPD) di Johor.

Lamanweb PPD Kota Tinggi PPD, satu persembahan Powerpoint menyatakan bahawa sesi penyampaian bantuah tersebut hendaklah dihadiri oleh "wakil rakyat BN atau wakilnya".

Menurut lamanweb tersebut, persembahan Powerpoint itu dibuat kepada guru-guru kanan di daerah itu pada 8 Jan.

Perkara yang sama juga boleh didapati pada surat yang ditandatangani oleh Ketua Setiausaha MOE, Datuk Rosli Mohamed pada 5 Disember tahun lalu dan persembahan Powerpoint di lamanweb PPD Kluang.

1 comment:

Anonymous said...

depa suruh kita buat je, malas nak gaduh, tapi insyallah cikgu ada otak yang waras, cuma segelintir je yang ngok