Followers

Thursday, January 31, 2013

Orang ke amender dia ni? Tak berhenti-henti nak menyalahkan orang...

Mula-mula dulu tak mahu RCI Sabah, tak perlu katanya!

Lepas tu mengaku bagi IC (kerakyatan) segera kepada orang asing tapi konon Tunku bagi lebih banyak! Mentang-mentang Tunku dah tidak boleh membela diri, diburukkannya jugak Tunku! Dasar mamak kutty tak sedar diri!

Sekarang tuduh pulak Anwar terlibat dalam projek IC di Sabah! Tuduh tu tak apalah tapi cakap berbelit macam mamak, "beliau mungkin tidak mempunyai bukti yang boleh dikemukakan di mahkamah, tetapi beliau "mempunyai pengetahuan" mengenai kemungkinan salahlaku Anwar." Cheh...sedaplah begitu, pakai main semua benda dia "mempunyai pengetahuan"!!

Agak dalam hidupnya, semua dia "mempunyai pengetahuan". Antara punyai pengetahuan dia yang paling haramjadah ialah nabi tidak bercukur kerana tiada pisau cukur; tiada gillete!!!

Perasan dia tak pernah buat salah!!! Yang bersalah baginya Tunku, kerana Jus Soli, Pak Lah konon pelingkup Umno, Anwar, agen asing! Dia? Dia perfect! 

Cheh!! Macam orang bodoh sangat nak mengenali dia; mamak mahathir kutty, dan apa yang telah jahanam dalam Malaysia ini kerananya! Bilalah nak bertobat?

Malaysiakini melaporkan:


Anwar terlibat langsung dalam projek IC, dakwa Dr M

Hazlan Zakaria

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim terlibat secara langsung dalam projek untuk mengeluarkan kewarganegaraan dan kad pengenalan kepada pendatang yang tidak layak di Sabah dalam tahun 90-an, walaupun tanpa arahan darinya, dakwa bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

"Beliau biasanya mengambil inisiatif dan kadang-kadang melakukan (lebih daripada yang diperlukan)," kata Dr Mahathir dalam satu sidang akhbar di Kuala Lumpur hari ini.

Dr Mahathir berkata, apa yang berlaku di bawah sering berbeza daripada arahan (dari atas).

Beliau berkata, Anwar dan pegawai pelaksana di Sabah pada masa itu bertindak sendiri dan tidak semestinya mengikut arahan.

Bekas perdana menteri itu berkata kerajaan telah mengambil tindakan terhadap pegawai-pegawai yang terlibat.

Dr Mahathir diminta mengulas sama ada beliau pernah mengarahkan Anwar, pada masa itu timbalannya, untuk mengeluarkan IC kepada pendatang yang tidak berkelayakan di Sabah.

Katanya, beliau mungkin tidak mempunyai bukti yang boleh dikemukakan di mahkamah, tetapi beliau "mempunyai pengetahuan" mengenai kemungkinan salahlaku Anwar.

Katanya, beliau akan memberi keterangan kepada suruhanjaya siasatan diraja (RCI) mengenai pendatang tanpa izin di Sabah jika dipanggil.

No comments: