Followers

Sunday, January 20, 2013

Najib cuba nak membelit di Kelantan !


Najib Rosmah buat lawak basi konon jangan politikkan pendidikan! Najib Rosmah kata lagi bidang pendidikan terlalu mahal harganya.....

A'ah memang bidang pendidikan terlalu mahal, bukan untuk dipolitikkan sahaja malah mahal nilai sebagai lubuk wang ringgit kepada para kroni! KBSR dulu kroni untung! KBSM dulu pun kroni untung! PPSMI lagilah kroni untung! Penububuhan bagai cendawan tumbuh IPTS kroni untung! Tender makan asrama kroni untung! MBMMBI ini pun cerah besar untuk para kroni untung! Begitulah besarnya nilai bidang pendidikan yang serba-serbi mahal dan menguntungkan para kroni!

Benar Najib kalau bidang pendidikan dipolitik oleh pembangkang payah nanti para kroni nak belasah pelbagai tender lumayan dalam bidang tersebut kerana pembangkang bising kerana rakyat teranaiaya dan banyak wang rakyat disapu!

Itulah hakikat sebenarnya, tiada siapa yang politikan pendidikan melainkan muka tak malu para pemimpin Umno itu sendiri melalui para kroni haramjadah mereka! Rakyat yang menjadi mangsa!

Akhirnya Najib kena cermin diri dulu sebelum nak kata orang yang beriman itu sebagai orang yang tidak berilmu dan tak boleh selesai masalah. MACAm dia tu pandai sangat selesi masalah!

Malaysia kini melaporkan:

Jangan politikkan pendidikan, kata Najib

Bernama 10:35AM Jan 20 2013

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak berkata bidang pendidikan terlalu mahal harganya untuk dipolitikkan kerana ia merupakan bekalan kepada kejayaan anak bangsa yang mencorakkan masa depan negara pada masa depan.

Najib berkata biar apa sahaja andaian pembangkang terhadap usaha kerajaan itu, namun kerajaan tetap berpendirian ia adalah untuk melahirkan generasi yang berpegang kepada keimanan dan ilmu yang tinggi.

"Inilah konsep yang diperjuangkan kerajaan dalam bidang pendidikan, ada kata ia sistem kebangsaan tetapi pengisiannya adalah untuk melahirkan anak bangsa yang beriman dan berilmu.

"Nak jadi khalifah macam mana nak makmur kalau tidak berilmu, kalau beriman tanpa ilmu tak mungkin boleh selesaikan. Jadi inilah konsep yang diperjuangkan kerajaan dalam bidang pendidikan," katanya ketika berucap di hadapan lebih 5,000 orang termasuk 3,000 pelajar di Dewan Sekolah Kebangsaan (SK) Sri Wakaf Baharu di Tumpat, hari ini.

Perdana Menteri berada di sekolah itu kira-kira sejam bagi menghadiri Program Perhimpunan Pagi dan Penyampaian Bantuan Awal Persekolahan 2013 kepada tiga buah sekolah iaitu SK Sri Wakaf Baharu, SK Wakaf Baharu dan Sekolah Menengah Kebangsaan Wakaf Baharu.

Ini adalah program pertama Najib menyampaikan bantuan berkenaan kepada pelajar.

Turut hadir Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Mustapa Mohamed, Timbalan Menteri Kewangan Datuk Dr Awang Adek Hussin dan Panglima Angkatan Tentera Malaysia, Jeneral Tan Sri Zulkifeli Mohd Zin dan Ketua Umno Bahagian Tumpat, Datuk Noor Zahidi Omar.

No comments: