Followers

Tuesday, December 18, 2012

Ulama budak yang tak ada kerja nak buat!

Orang ramai semuanya sudahy tidak bersibuk lagi dah dengan apa yang dikatakan 'Amanat Haji Hadi' itu. Semua orang sudah faham apa yang tersurat dan tersirat dari apa yang dikatakan amanat itu. Tiba-tiba dia alih-alih desak TG Haji Hadi mohon maaf! Alahai.....

Sepatutnya Fathul banyak lagi yang engkau perlu buat sebagai ulamak budak Umno. Contohnya tolong drafkan Hudud Umno yang tidak pernah muncul-muncul, keranz bagi orang Umno yang Pas duduk sibuk perjuangkan ini adalah hudud Pas! Tak apalah kalau tak ada hudud Umno pun, drafkan hudud Islam yang sebenar dan cadangkan kepada parti kamu untuk dilaksanakan....boleh?

Kalau kamu duduk sibuk desak Haji Hadi mohon maaf, tolong desak jugak Mahathir yang kata kalau laksanakan hudud, habislah tangan orang Islam kudung, orang Islam tak boleh buat kerja, habis batu tak boleh buat jalanraya, boleh buat sup tangan dan yang paling jahat memfiatnah hudud sebagai hudud PAS! Nabi tak becukur kerana tak ada gillete! Amacam?

Macam mana pulak dengan 'fatwa' Mahathir lebih baik pilih syaitan yang dikenali daripada malaikat yang tidak dikenali?

Jadi Fathul tak payahlah kamu nak jadi budak tak empuk....bercakap benda yang patutnya dah selesai lama dahulu lagi! Kamu mungkin belum lahir lagi kot waktu PAS  dan Haji Hadi ajak Umno berdebat sampai Umno kelam-kabut buat latihan ? Akhirnya Umno minta bantuan Agung selamatkan maruah! Kan dulu kalau jadi debat dah selesai masalah!

Desak Hadi mohon maaf secara terbuka

WARTAWAN SINAR HARIAN 18 Disember 2012 SHAH ALAM – Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang didesak meminta maaf secara terbuka kepada Umno dan seluruh rakyat Malaysia kerana pernah mengeluarkan kenyataan mengkafirkan Umno 31 tahun lalu.

Pengerusi Jawatankuasa Kerja Himpunan Ulama Muda Malaysia (Ilmu), Fathul Bari Mat Jahaya berkata, perbuatan mengkafirkan sesama Islam adalah sama seperti golongan khawarij.

“Maksud amanat tersebut secara langsung dan jelas bahawa Pas menuduh Umno berpaling dari agama Islam.

“Mereka (Pas) menuduh Umno kafir kerana membawa ideologi atau fahaman yang boleh menghancurkan umat Islam, sedangkan ia meleset sama sekali,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Beliau berkata demikian ketika mengulas kenyataan bekas ahli Pas, Zainon Ismail bahawa Abdul Hadi mengeluarkan amanat pada 1981 yang mengkafirkan Umno sehingga ada ahli Pas sehingga kini menganggap orang Umno adalah kafir.

Sumber: SinarHarian

1 comment:

Anonymous said...

hang dok main tahi ayam lagi....masa ucapan itu diucapkan...hang draflah hudud islam yg sebenarnya...bentang untuk rakyat tengok....