Followers

Saturday, December 29, 2012

Diri sendiri berjelu'ah taik!


Puak-puak tukang kipas Umno nampaknya dah tak ada modal lain. Asyik-asyik PAS pecah belahkan perpaduan Melayu, PAS telah terpesong dari perjuangan asal, PAS ditunggang oleh DAP, tak ada langsung modal kempen lain melainkan nasi basi belaka!

Dah jemu jelak dah rakyat dengan nasi basi tersebut! Tak payahlah diulang-ulang.

Sekali-sekala elok tukang kipas  dan pahlawan cangkul Umno macam syed Ali letak cermin besar-besar depan muka Umno....tengok siapa yang menggadai begitu banyak tanah Melayu? Siapa yang merosakkan matlamat DEB untuk memperkasakan ekonomi Melayu? Siapa yang kerap menipu Melayu ? Siapa yang melahirkan Umno Baru...Melayu atau Mamak? Siapa yang memesongkan perjuangan Umno ...pemimpin umno atau pemimpin Umno Baru? Dan yang paling penting tengok dan cam betol-betol sapa yang tunggang Althantuya?

Aleh nak kata kat orang, diri sendiri berjelu'ah taik!

Sinarharian melaporkan:

Syed Ali: PAS bertanggungjawab pecah belahkan perpaduan Melayu

KUALA LUMPUR -Seorang pemimpin Umno hari ini menuduh Pas telah lari daripada perjuangan asalnya dan memecahbelahkan perpaduan orang Melayu dan umat Islam di negara ini.

Ketua UMNO Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabshee berkata peranan golongan ulama dalam parti itu juga sudah terhakis kerana tidak berupaya menghadapi tekanan daripada DAP.

"Pas terpaksa menggugurkan wadah perjuangan Islamnya kerana menyedari parti itu tidak boleh hidup tanpa sokongan daripada DAP dan PKR, katanya

Syed Ali menegaskan bahawa golongan ulama Pas termasuk Mursyidul Am Datuk Nik Aziz Nik Mat sudah tidak lagi relevan dan, adanya mereka kini seperti "tunggul kayu buruk" yang tidak

Beliau berkata tidak ada seorang pun pemimpin Pas termasuk Nik Aziz yang berani membantah apabila Pengerusi DAP, Karpal Singh bertegas menentang apa juga cadangan ke arah pembentukan sebuah negara Islam termasuk pelaksanaan hukum hudud.

"Ini menunjukkan pemimpin Pas terutama Nik Aziz cakap putar belit dengan memainkan sentimen agama yang dipolitikkan untuk meraih sokongan pengundi Melayu," katanya.

Sambung di sinarharian

No comments: