Followers

Thursday, November 08, 2012

Kerana Nurul Izzah, Umno/Bn dan pencacai menjadi bagaikan kera.....

Kerana YB Nurul Izzah Anwar, puak-puak Umno/Bn dan media pencacainya menjadi bagai kera terlepas masuk ke dapur! Kera biasanya tinggal dalam hutan dan semak belukar. Sebelum dapat masuk ke dapur rumah orang, kera akan terjenguk-jenguk mengintai mencari peluang! Bila dirasakannya ada peluang kera pun berebut-rebut masuk! Kera tak kira dah, salah ke, tidak ke, yang kera tahu, peluang dah dapat, gunakan!

Kera masuk ke dapur memang dahsyat perangainya. Dikhianatnya habis semua apa sahaja barang yang ada didapur. Dilingkup bekas bawang lada, diberak kencing dalam tong beras, dipulasnya paip air. Suasana yang elok  dikecohkannya. Bila dah puas buat onar kera akan keluar ramai sambil buat bising dan kecoh kerana perangai kera memang begitu, suka buat khianat dan  kecohkan suasana!

Tengoklah perangai kera, bukan payah mana nak faham maksud YB Nurul Izzah kalau hati itu ada prasangka baik dan ambik masa sedikit untuk renung sejenak! Tapi oleh kerana dalam hati ada perangai khianat, perangai jahat, pemutar belit, perangai suka makan bangkai, dikecoh dan dikecongnya pandangan Yb Nurul Izzah!

Kalau dah kera memang perangai kera disitu jugaklah.Tak payahlah nak berlagak alim konon cakna sangat kepada soal akidah! Track record kera dalam soal aqidah ni memang seantero dunia pun dah tahu!

Aku pun setuju kalau antara maksud YB, contohnya orang Melayu Bali yang sejak dari zaman tori lagi dah  hindu mana boleh dikatakan Islam atau dipaksa masuk Islam melainkan dengan dakwah yang penuh hikmah dan dengan hidayah Allah! Dah tu apa kontroversinya pandangan YB tu?

Memang puak-puak kera ni bukan sahaja jahat, khianat, pemfitnah malah BODDOO!


1 comment:

Anonymous said...

posting bodo. Tak ilmiah langsung. Jawab laaa tuduhan.