Followers

Tuesday, October 23, 2012

Sedih, memang sedih kerana Soi Lek tidak akan berani sebiadap itu kalau Datuk Najib sendiri tidak 'biadap' terhadap agamanya!

Kalau Soi Lek biadap maka Datuk Najib lagi biadap! Soi Lek tidak akan berani sebiadap itu menghina agama Islam kalau Datuk Najib sendiri tidak biadap terhadap agamanya! 

Kenapa Datuk Najib, aku kata biadap terhadap agamanya?

Kerana:

1. Tidak menegur Soi Lek menghina Islam sebaliknya tersengih malah memberi peruntukan  lagi !

2. Datuk Najib bersikap enggan komen terhadap kenyataan Soi Lek itu. Sikap mengambil mudah dan tak apa, akan kenyataan menghina Islam oleh Soi Lek lebih-lebih lagi biadap!

3. Najib tidak mengarahkan Umno baik Petua (golongan tua Umno) mahu pun Pemudanya menegur atau memprotes sikap kurang ajar Soi Lek itu. Dalam hal ini adalah salah memprotes Soi Lek sacara senyap -senyap kerana rakyat akan menganggap Najib memberi restu! Apatah lagi kalau ada 'arahan' melarang mana-mana ahli atau sayap Umno memberi sebarang komen terhadap kenyataan hina Islam oleh Soi Lek!

4. Datuk Najib tidak mengadakan mesyuarat tergempar Barisan Nasional bagi menegur kebiadapan Soi Lek itu.

5. Dengan segala apa sikap Datuk Najib setakat hari ini, Datuk Najib boleh dianggap 'merestui' sikap biadap Soi Lek terhadap Islam. Sikap seolah-olah 'merestui' itu biadaplah namanya!

Kenyataan ini kasar tetap tidak biadapkah itu? Memang biadap!

Berita fokus:


Himpunan bantah Chua Soi Lek esok

Harakahdaily 23 Okt 2012.

KUALA LUMPUR: Pemuda PAS menganjurkan himpunan aman dan serahan memorandum bagi membantah kebiadapan Presiden MCA, Datuk Seri Dr Chua Soi Lek terhadap Islam pada hari Rabu, esok.

Ketuanya, Nasrudin Hassan berkata, ia akan diadakan jam 2.30 petang  di hadapan Wisma MCA, Jalan Ampang, Kuala Lumput.

Himpunan ini diadakan ekoran kebiadaban Dr Chua Soi Lek yang menyerang Islam habis-habisan dan secara berterusan.

Terbaru, Chua berkata, negara yang melaksanakan hudud adalah negara yang paling tinggi gejala rasuahnya.

Ekoran itu, pelbagai pertubuhan khasnya PAS telah membantah kenyataan ini kerana ia bukan lagi menyerang PAS atau DAP yang menjadi musuh politiknya, tetapi menyerang Islam selaku agama rasmi negara ini.

Turut membuat bantahan terhadap kenyataan Chua adalah Abim, Ikram dan pelbagai pertubuhan Islam lagi.

Timbalan Presiden PAS, Haji Mohamad Sabu dalam kenyataannya berkata, selama ini pemimpin Umno yang paling banyak menghina Islam.

"Kerja jahat itulah yang kini disambung oleh Chua sekarang dengan restu Umno yang sengaja berdiam diri dengan perbuatan Presiden MCA itu menghina Islam," katanya.

Mohamad bagaimanapun menolak dengan tegas untuk menghina agama Chua.

"Kita tidak akan hina agama Presiden MCA itu seperti dia menghina agama kita kerana perbuatan itu dilarang di dalam al-Quran.

"Kita adalah manusia yang bertamaddun yang tidak akan melakukan kejahatan seperti yang dilakukan oleh Chua," tegas beliau.

No comments: