Followers

Saturday, October 13, 2012

Isa Samad dah mula gubra!

Maka dengan gubranya berkatalah Isa Samad kunun penurunan saham FGV hanya sementara! Harga saham FGVH di pasaran ialah RM4.74 seunit hari ini.

Iya betol kata Isa Samad tu, bahawa penurunan saham FGV hanya sementara....sementara belum merudum! 

Nampaknya bagi para penyangak Umno seumpama ini, yang katanya pembela Melayu, kalau apa-apa urusniaga untuk rakyat marhaen, penurunan ke atau kerugian ke, hanya sementara! Tapi untuk puak-puak mereka, penurunan itu satu kerugian yang perlu diambil serius dan wajar dibailoutkan dengan kadar segera! Hak rakyat rugi tak apa, hak pemimpin dan anak-anak serta kroni kalau rugi kerajaan Umno/Bn patut bantu! Itu baru adil!

Untuk didik rakyat agar memandu cermat dan mengelak kemalangan, pasang banyak-banyak kamera AES dan denda rakyat habis-habisan. Manakala untuk didik para kroni serta anak beranak para pemimpin Umno/Bn yang rugi  berniaga, hutang mesti dihapus kira dan bailout adalah sangat penting!

So kepada para peneroka Felda, bersabar sahajalah terus, sementara menanti saham FGV tuan-tuan menjadi macam ASN, ASJ, ASDI dan saham-saham yang lain- merudum hingga ke dasar!

Memang haramjadah!


Isa: Penurunan saham FGV hanya sementara

4:38PM Okt 13 2012.

Penurunan harga saham Felda Global Ventures Holdings (FGVH) hanyalah bersifat sementara kerana ia bergantung kepada harga pasaran komoditi sawit dunia, kata Pengerusi Felda, Tan Sri Isa Abdul Samad.

Beliau berkata harga saham tersebut dijangka meningkat semula dalam tempoh terdekat berikutan komoditi kelapa sawit yang sentiasa mendapat permintaan tinggi oleh pengguna.

"Situasi ini tidak membimbangkan kerana ia merupakan bahan makanan yang sentiasa mendapat permintaan tinggi oleh pengguna," katanya pada Program Sihat Felda di Felda Lembah Klau dekat Raub hari ini.

Harga saham FGVH di pasaran ialah RM4.74 seunit hari ini.


Isa berkata pemegang saham FGVH mempunyai masa depan yang cerah kerana harga saham laris dan mendapat permintaan banyak dari pelbagai pihak termasuk dari negara Arab untuk membelinya kerana ia boleh membawa keuntungan yang besar kepada pemegang.


"Ketika saham ini mula disenaraikan di Bursa Malaysia beberapa bulan yang lalu, harganya sudah meningkat dan memberi keuntungan besar kepada pemegang sahamnya.


"Penurunan harga saham adalah perkara biasa dalam dunia perniagaan dan ia dijangka akan naik semula tidak lama lagi," katanya.


- Bernama

Baca di: malaysiakini

No comments: