Followers

Friday, October 19, 2012

Antara dua Chua dan Tian Chua!

Malang berkawan dengan Umno ni! Sudah 'berzaman' Chua Soi Lek berkawan dengan Umno, parti tua itu, tetapi semakin kuat penyakit Islamophobia yang menyerang Soi Lek, sehinggakan macam-macam kata-kata meracau yang terkeluar dari mulut apek itu! Benarlah kata orang. Soi Lek sedang dirasuk syaitan, agaknya syaitan yang dikenalilah tu!

Manakala bertuah pulak bagi Chua Jui Meng. Semenjak menyertai PKR dan berkawan dengan PAS dalam masa yang singkat cuma, kefahaman Jui Meng semakin terang bagaikan bulan mengambang mengenai Islam. Tidak mencaci hina dia akan hukum Islam kerana dia tahu hukum Islam tidak pernah memaksa dia menjadi Islam.

Begitulah berbezanya antara dua Chua, Soi Lek dan Jui Meng! Itu belum lagi dilihat kepada Tian Chua. Demonstrasi menghina dan mengutuk filem hina Nabi Muhammmad SAW pun dia turut sama.

Ini bermakna walaupun PAS sering menghadapi tekanan dan cabaran  dalam  kehidupannya sebagai parti politik dan jemaah Islam tetapi dakwahnya berjasa memberi kefahaman kepada bukan Islam kecuali Soi Lek yang terus benak kerana terllau asyik berkawan dengan Umno.

Manakala Umno pula yang konon pernah mendakwa sebagai antara parti Islam terbesar di dunia, walaupun berumur panjang tapi hidup penuh dengan kekeliruan bukan sahaja kepada dirinya sendiri malah mereka yang bersahabat dengan Umno pun turut  menjadi keliru malah sekali sekala boleh menjadi gila babi terhadap Islam!

Kesimpulannya untuk Umno, hidupnya tak bererti, matinya rasanya tak perlu diratapi....buang masa je!

Berita tumpuan:

Umno tidak dakwah Chia Soi Lek isu hudud

Harakahdaily 19 Okt 2012.

KUALA LUMPUR: Kenyataan berterusan oleh pimpinan MCA mempertikaikan hukum-hakam dan perundangan Islam membuktikan Umno tidak menjadikan perkongsian kuasa Barisan Nasional sebagai medium dakwah.


“Walaupun setelah berpuluh tahun Umno berpakat dengan parti bukan Islam untuk memerintah Malaysia, mereka masih gagal memberi penjelasan tentang Islam yang sebenarnya kepada rakan-rakan politik mereka di kalangan bukan Islam,” kata Setiausaha Dewan Ulamak PAS Pusat, Dr Khairuddin A. Razali.
Katanya, kenyataan terkini Presiden MCA, Chua Soi Lek dalam satu video blog mendakwa jika hudud dilaksanakan di negara ini, sebanyak 1.2 juta rakyat Malaysia bakal kehilangan kerja adalah satu lagi bukti kegagalan Umno menyampaikan dakwah Islam.

Hal ini, ujarnya sangat berbeza dengan PAS yang menjadikan Pakatan Rakyat sebagai medium menyampaikan kebaikan Islam dan perundangan Islam kepada bukan Islam.

Beliau berkata, hasilnya dalam tempoh 4 tahun kebelakangan ini tidak sedikit pemimpin bukan Islam dalam DAP dan PKR mula bersikap mesra hukum dan perundangan Islam.

“Keadaan ini membuktikan bahawa Tahaaluf Siyasi yang digagaskan oleh PAS telah berjaya mencapai sebahagian matlamatnya iaitu memperkenalkan Islam kepada bukan Islam.

“Insya Allah sekiranya rakyat memberi mandat kepada PAS menggantikan Umno dakwah Islam akan lebih lancar di negara Malaysia tercinta ini,” ujarnya dalam satu kenyataan.

http://bm.harakahdaily.net/index.php/berita-utama/13998-umno-tidak-dakwah-chua-soi-lek-isu-hudud

No comments: