Followers

Wednesday, October 10, 2012

1 undi untuk Umno bermakna 1 undi untuk...


Rosmah Mansor terus menjadi seorang manusia penyebuk yang tidak serik-serik untuk menyebukkan dirinya sehingga mengerah dan menyusahkan orang lain. Tanpa menginsafi dan sedar dirinya, manusia Rosmah yang perasan FLOM ini terus membangkitkan perasaan getik rakyat Melaysia terhadapnya. Siapalah dirinya hinggakan kedutaan pun terpaksa ditutup, selama 3 hari pulak tu! Aku dengar berita ini pun naik menyampah dan meluat! Hee....bila dia ni nak sedarkan diri!

Aku akan terus katakan, satu undi kepada Umno/Bn bermakna terus memberi undi kepada Rosmah Mansor untuk terus menyebuk, memboros, bermewah, menggadai, campur-tangan di sana sini, membazir wang rakyat, perasan dan macam-macam lagi. 

Mungkin jugak selepas ini agaknya kalau Rosmah datang melawat ke sesebuah daerah, sekolah pulak yang terpaksa ditutup 3 hari! 

Maka jelaslah bahawa dalam PRU 13 nanti satu undi untuk Umno bermakna satu undi untuk Rosmah Mansor terus menyebuk!

Berita tumpuan:


Kedutaan di Doha tutup 3 hari kerana Rosmah

Harakahdaily  10 Okt 2012.

DOHA, Qatar: Kedutaan Malaysia di Doha ditutup kepada orang ramai selama tiga hari, Isnin hingga Rabu, ekoran lawatan isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor ke negara itu.

Makluman penutupan itu dibuat melalui pekeliling yang dikeluarkan oleh pejabat kedutaan itu menerusi Persatuan Malaysia Qatar (MAQ).


Menurut sumber Harakahdaily di Doha, inilah pertama kali maklumat pejabat kedutaan ditutup dibuat demi untuk melayan tetamu negara.


Sebelum ini, Perdana Menteri dan Yang Dipertuan Agong pernah melawat Qatar namun tidak ada pengumuman seumpama itu dibuat.


Menurut Bernama, Rosmah Mansor mengadakan kunjungan hormat ke atas isteri Perdana Menteri Qatar, Sheikha Noor di Al-Wajba Palace, kediaman rasmi Perdana Menteri Qatar di sini 8 Oktober.


Pertemuan Rosmah dan Sheikha Noor yang berlangsung kira-kira 15 minit dan diikuti jamuan tengah hari itu turut disertai lapan anggota Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-isteri Menteri dan Timbalan Menteri (Bakti) serta isteri Duta Malaysia ke Qatar, Abariah Jazri.


Rosmah tiba di sini petang Ahad bagi menghadiri Forum Pelabur Asia 2012 (IIF)).


Terdapat 4,600 rakyat Malaysia di Qatar yang terdiri daripada golongan profesional, usahawan dan pekerja serta keluarga mereka.


Ekoran pengumuman itu, mereka sangat terkejut kerana tidak ada pengumuman penutup kedutaan dibuat walaupun ketika Perdana Menteri dan Yang Dipertuan Agung melawat negara itu.


Penutupan ini bagi mereka sangat menyusahkan dan yang melecehkan mereka adalah ia ditutup kerana lawatan isteri Perdana Menteri sahaja.


"Kalau ditutup kerana nak layan Yang Dipertuan Agung ke, PM ke, kita fahamlah. Tetapi tutup kerana isteri PM, lecehlah," kata sumber itu kepada Harakahdaily.

No comments: