Followers

Thursday, September 27, 2012

Ini mamak sudah kena, kelu seketika!

Bagi orang biasa macam aku, kalau komen 'tak mahu komen' maknanya ada dua makna; satu, memang betul bagai dikata, kedua; memang payah sangat nak komen, komplikated! 

Bukan sikit duit rakyat weh terlibat dalam judi mata wang kerajaan Umno/Bn tu! Bilion! Tapi dapat naik pangkat lagi dia ye! 

Memang susah nak komen...ish...ish..ish!!

Berita dipetik:Nor Mohamed enggan ulas walau disalahkan Anwar

Ahmad Fadli KC

Sep 26 2012.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Tan Sri Nor Mohamed Yakcop enggan mengulas kenyataan ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim yang cuba menyalahkan beliau atas kerugian ditanggung negara akibat perdagangan matawang pada tahun 1992.

Nor Mohamed berkata beliau tidak mahu memberikan komen berhubung isu tersebut, yang ditimbulkan di Dewan Rakyat semalam.

"Saya tak mahu komen," kata Nor Mohamed ketika ditemui pemberita selepas majlis anjuran Unit Peneraju Agenda Bumiputera (TERAJU) di Kuala Lumpur hari ini.

Dalam perbahasan di Parlimen semalam, Anwar yang juga bekas menteri kewangan pada masa itu berkata beliau telah mengarahkan supaya aktiviti spekulasi matawang ketika itu dihentikan.

Anwar juga berkata, beliau dipenjara namun Nor Mohamed kemudiannya dinaikkan pangkat menjadi menteri.
 
Nor Mohamed juga enggan mengulas apabila ditanya berhubung dakwaan bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad bahawa jutawan George Soros menyalurkan dana kepada NGO di negara ini untuk menguasai negara.

Nor Mohamed diminta menjelaskan perkara itu atas pengalamannya sebagai seorang yang mengenali Soros.

Baca seterusnya:malaysiakini.

1 comment:

Anonymous said...

madey kutty dan nor mohamad bakuty 2 ekor mamak tamil yang telah menipu dan mejahanamkan bangsa melayu. Sedarlah oh melayu yg mudah terkulai layu