Followers

Monday, August 27, 2012

Woi...jangan ganggu siar raya kami! Siapa yang suka mengganggu ?

Alasan bodoh untuk turut menghalang himpunan Janji Bersih dah mula keluar melantun-lantun dari mulut mereka yang mulai dirasuk oleh 'syaitan yang dikenali'! Entah bilalah Janji Bersih kacau sistem siar raya dia? Lagi pun tak kanlah siar raya canggih milik KPKK boleh diterganggu? Yang mahal boleh terganggu ke?

Nampaknya sudah ada usaha untuk menghalang rakyat malaysia pelbagai kamu dari turut merayakan malam kemerdekaan. Sah 'syaitan yang dikenali' cuba memonopoli sambutan kemerdekaan bagi melaungkan tema politik Umno/BN, janji ditepati!

Kalau masa himpunan Bersih 3.0 dulu jangan ganggu padang kami, kini jangan kacau siar raya kami! Begitulah gayanya 'syaitan yang dikenali' 'mempertololkan' pegawai-pegawai tinggi kerajaan agar bekerja untuknya siang dan malam.

Berita dipetik:


Kementerian: Janji Bersih kacau system siar raya kami

Sara Ghazie 27 Ogos 2012.

Kementerian Penerangan, Kebudayaan dan Komunikasi (KPKK) menggesa polis tidak membenarkan himpunan 'Janji Bersih' pada 30 Ogos ini atas alasan ia akan mengganggu sistem siar raya sambutan Hari Merdeka.

Ketua Setiausaha KPKK, Datuk Seri Kamaruddin Siaraf berkata peralatan untuk sistem siar raya itu telah dipasang di Dataran Merdeka dan polis mesti menghalang sebarang bentuk himpunan di tempat sama.

"Kita akan maklum polis untuk tak benarkan perhimpunan berlangsung.

"Kerana peralatan kita, kita sudah pasang dengan sempurna di situ dan harus diingat, di mana-mana acara, sistem siar raya sangat penting.


"Saya nak jaga sistem siar raya saya. Kalau ada apa-apa yang diusik nanti, akan menyukarkan kita," katanya kepada pemberita.


Katanya, KPKK memaklumkan polis untuk tidak membenarkan pihak lain mengadakan himpunan di Dataran Merdeka kerana mereka telah menggunakan Dataran Merdeka sejak hari ini lagi.


"Tadi pagi pun kita dah menghadapi masalah.
PA system tidak beberapa berfungsi dengan baik.

"Tambahan, kalau dikacau nanti saya khuatir," katanya.


Janji Bersih - perhimpunan bagi menuntut janji kerajaan membersihkan sistem pilihan raya - dijadual bermula dariapda jam 10 hingga ke tengah malam di Dataran Merdeka.

No comments: