Followers

Saturday, July 21, 2012

Sufian Makinuddin tersalah pilih kerjaya!Dari analisis Tuan Berahim Tuan Man, Sufian Makinuddin hanya sesuai jadi penyelia Kemas dan penceramah BTN sahaja! 

A'ah rasanya memang ya lah! Tapi Datuk Tuan, pegawai Polis yang mengigau itu layak juga rasanya jadi anggota di JASA untuk menjadi penceramah Umno! Kalau dia terus berada di SB tu buat membazir wang rakyat je bagi gaji kat dia! Tidak membazir apanya wang rakyat, risikan pun bertaraf pandir!

Kat pembangkang kepada Umno, macam-macam dia nampak, diresapi itulah diresapi inilah. Yang dalam Umno yang diresapi malah dianggotai pelbagai ideologi perangai manusia, kaki samseng, hantu jerangkong, pelesit dan jin afrit dia tak nampak! Mabuk punya SB!

Berita dipetik:

Dakwaan diresapi JI, komunis rosakan imej SB

Harakahdaily

KUALA LUMPUR: PAS hari ini menyelar dakwaan tidak berasas yang dibuat Cawangan Khas Polis yang mendakwa bahawa pengaruh pengganas dan bekas komunis telah meresapi Pakatan Rakyat.

“Sebagai Pegawai Risikan Cawangan Khas, tindakan beliau kini mengesahkan bahawa cawangan khas kini menjadi alat kepada BN untuk menjamin kesinambungan kuasa BN,” kata Ketua Penerangan PAS Pusat, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataan hari ini.


Tuan Ibrahim menyifatkan pendedahan awam yang dibuat Ketua Penolong Pengarah E2 (M) Bahagian Ancaman Ekstremis Sosial Bukit Aman, Datuk Mohd Sofian Md Makinuddin jelas tidak berasas, berat sebelah dan tidak profesional.


“Apakah ini cara untuk mendedahkan maklumat risikan sulit kepada awam? Jelas tidak, maka motif ledakan ini amat mencurigakan. Sepatutnya ia mesti bertindak terus bukan mendedahkan maklumat tanpa bertindak,” tegas beliau.


Pesuruhjaya PAS Pahang itu turut mencabar Sofian untuk mendedahkan siapa yang beliau maksudkan kerana ia kini menjadi tandatanya kepada orang  awam.


PAS juga mendesak Ketua Polis Negara bertindak di atas pendedahan maklumat sulit siasatan dan beranggapan beliau tidak layak berada di Cawangan Khas.


"Mungkin beliau lebih sesuai diletakkan di jabatan Biro Tatanegara atau KEMAS,” tambah beliau.


PAS, kata Tuan Ibrahim sentiasa menentang sebarang eleman ekstrem di dalam parti.


“Kita mengambil jalan politik demokrasi dengan menyertai pilihanraya dan menuntut sistem pilihanraya yang adil dan telus,” tambah beliau.


Sebagai contoh, himpunan rakyat yang disertai PAS samada dalam Himpunan Kuning atau Himpunan Oren, katanya adalah berlandaskan demokrasi dan penyataan rakyat yang menuntut sistem pilihanraya yang adil dan usaha menyelamatkan tanah ribuan hektar dari dicagar kepada Felda Global Venture Holding.


“PAS kesal kerana himpunan pembangkang dilabel sebagai petanda resapan Jemaah Islamiah (JI) dan komunis. Sedangkan yang banyak mengadakan hubungan dengan parti komunis ialah Umno sendiri, samada secara rasmi atau tidak,” sindir beliau.


Kata Tuan Ibrahim, sikap double standard dan tidak profesional Sofian telah menyebabkan imej Cawangan Khas kini turut tercemar teruk seperti yang dialami polis atas tindakan ganasnya di himpunan-himpunan yang dianjurkan Bersih dan penyiasatan berat sebelah yang ketara dalam kes melibatkan BN dan Pakatan Rakyat.

Sumber:harakahdaily

1 comment:

Anonymous said...

Bukti UMNO merasapi dlm agensi kerajaan.