Followers

Thursday, July 19, 2012

Penyebuk nombor satu negara ialah dia, menyampah aku!

Permata yang baru setahun jagung dah nak telan yang lebih berpengalaman daripadanya. Didik anak sendiri haru biru, dah berangin nak ajar orang didik anak orang! Siapalah yang nak belajar didik anak daripada makcik ni agaknya!? Penyebuk!

Dipetik:

Wajibkan Taska swasta ikuti kursus Permata: Rosmah berlagak menteri

Oleh Mohd Martin Kahar

Isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor berlagak sebagai menteri apabila mewajibkan semua pengusaha taman asuhan kanak-kanak (taska) swasta menghadiri kursus Permata, kata  Ketua Wanita KEADILAN, Zuraida Kamaruddin.

"Ini membuktikan beliau cuba mengambil alih jawatan Menteri Wanita yang dipegang suaminya.

"Menteri Wanita dan Kebajikan adalah suaminya bukannya dia, kenapa Rosmah mahu jadikan ia sebagai  satu dasar?" soal Zuraida.

Ahli Parlimen Ampang itu berkata, Permata tidak layak mewajibkan taska swasta mengikuti kursus itu kerana kurikulum Permata lebih rendah. Katanya, kemudahan disediakan taska swasta juga jauh lebih baik dan ramai ibubapa menghantar anak-anak ke sana.

"Isu ini telah dibangkitkan pada persidangan Parlimen lepas. Kita gesa supaya kerajaan mempertingkatkan taraf kurikulum taska kerajaan, bukan menyerapkan taska kerajaan kepada Permata," kata Zuraida.

Bermula tahun depan, semua pengusaha taska swasta wajib menghadiri kursus Permata untuk menggantikan Kursus Asas Asuhan Kanak-kanak, anjuran Jabatan Kebajikan Masyarakat. Arahan itu dikeluarkan oleh Rosmah yang merupakan Penaung Permata Negara.

Sumber:SK75

1 comment:

Anonymous said...

Kira-kiranya Permata ni adalah BTN jenis barulah.... khusus untuk mendokrin pemikiran kepada pengasuh kanak-kanak.