Followers

Sunday, July 08, 2012

Negara Malaysia kini telah ditakbir Najib secara celaru

Fuh...semakin hari negara 1Malaysia ini kelihatan semakin menjadi pandir! Pandir yang memeningkan dan menggelisahkan rakyat jelata!

Amalan kronisme, nepotisme semakin mendarah daging dalam kalangan para pemimpin Umno/Bn> Muka tak tahu malu membelasah wang rakyat semakin hari semakin kerap muncul di kaca-kaca TV dan media cetak arus perdana. Slogan Janji ditetapi dijaja merata-rata!

Namun apa yang berlaku, penyelewengan semakin hari semakin menyesakkan. Betapa teruknya tahap penyelewengan dalam pemerintahan Umno/Bn hingga boleh dibuat peribahasa, 'Siapa jadi pemimpin Umno bagai perompak siang hari", "pemimpin Umno borek, ajk Umno rintik". Sekadar dua contoh betapa para pemimpin Umno boleh dibuat peribahasa!

Keadaan hari ini lagilah haramjadah ( meminjam maki ajaran Najib Razak)! Apa tidak haramjadahnya, yang menyiasat, yang mendedah dan yang membuktikan ada penyelewengan dan kezaliman seperti Rafizi, Uncleseekers dan Zuraidah, yang itulah yang akan awal-awal ditingkap! 

Yang terus menipu, atau yang terus berjanji  nak bagi itu dan ini kepada rakyat, sebaliknya dipelihara undang-undang dan dibebaskan ke mana sahaja nak pergi dengan awang atau dengan cik meknya. 1 Malaysia dah lah pandir malah semakin gila...gila babi!
 

No comments: