Followers

Sunday, July 01, 2012

Alahai Tok Tiiiiii!!!!!!!

Kalaulah kata-kata, "jangan sertai perhimpunan yang langgar hukum syarak" itu dijawab berhubung-kait dengan perhimpunan anti Lynas  di Gebeng baru-baru ini maka ianya cukup kelakar.

Cukup kelakar apabila 'difatwakan' bahawa himpunan seumpama himpunan Lynas langgar hukum syarak! 

Tak ada kerja ke apa dia ni? Atau tak ada benda lain dia nak cakap ke? Dia ni luas atau tidak pengetahuan amnya atau katak bawah tempurung kelapa?

Memalukan dan merusakkan imej Islam! Adakah himpunan yang menentang penduduk Kuantan dan Pahang  serta rakyat jelata daripada dijadikan zombie dikatakan melanggar hukum syarak?

Dato Mufti, yang patut dilaungkan ke telinga para ketua agama dan pemimpin negara yang memegang kuasa, yang langgar hukum syarak, ni... yang bawah  ni, nampak seluar dalam, nampak peha putih, nampak belah dada, nampak pusat, nampak perut, nampak ketiak, nampak rambut, pakai seluar jean ketat, dan nampak itu, nampak ini!

Himpunan anti Lynas langgar hukum syarak??? Aparaaa!!!!! Lebih baik jangan buka mulut, bila buka mulut.........
3 comments:

Isa said...

Ini Mufti tak takut api neraka... hahaha... Syaitan Bisu dan Buta nih lebih takutkan pemerintah (umno) daripada Allah...

Rezeki dia umno yang bagi... bukannya Allah..

Tajul Muluk said...

Tok Mufti kenalah perincikan bagaimana perhimpunan yang mengikut dan tidak mengikut syarak. Keluarkan dalil naqli dan naqli. Mufti juga 'mesti' ingat bahawa syurga dan neraka itu disediakan untuk manusia dan jin. Jangan memeperalatkan jawatan untuk mengeluarkan kenyataan semborono dan jangan biarkan diri diperalatkan untuk mengekalakan kezaliman.

Anonymous said...

Tuan Mufti ni BN/Umno bayar gaji dia bang... cam tu lah fatwa nya dikeluarkan.. kesian tengok Pak Mufti ni..