Followers

Tuesday, May 22, 2012

Nervous betul aku, habislah PAS kali ini1

Timbalan Presiden Parti United Malays National Organisation (Baru) atau PEKEMBER (Baru), Tan Seri Muhyiddin Yasin berkata kalau PAS tak mahu muzakarah dengan Umno, tak apa, tak nak sudah! Katanya United Malays National Organisation (Baru) boleh bermuzakarah dengan NGO-NGO Melayu lain. Katanya kalau campur-campur Umno dan Ngo-Ngo Melayu itu ramai jugak Melayu, Pas bukan mewakili Melayu! 

Ikut engkaulah Muhyiddin, buatlah!

Untuk pengetahuan Muhyidddin, PAS wakil Islam pertama, kedua baru Melayu kerana bagi PAS hanya Islam yang boleh menjamin syurga bukan Melayu!

Rasanya seluruh orang sudah tahu Ngo-Ngo Melayu yang bakal bermuzakarah dengan United Malays National Organisation (Baru) yang akan mengumpula jutaan Melayu itu nanti! Kalau boleh diagak dan dijangkalah, rasanya Ngo-Ngo itu pastinya yang hebat-hebat macam PERKASA, Jalur Tiga, TIBAI, Persatuan Senaman Buntot, Akedemi Undang-undang (kalau sempat wujudlah!), Persatuan Tokeh Pasir yang Baru Mengamuk di Peghok, tokeh ikan bakar yang miskin dan rugi kerana Bersih 3.0 dan mungkin ada ngo baru iaitu NMI (Nasharuddin Mat Isa kalau ianya ngo-lah!). Wah semuanya itu hebat belaka habislah PAS kesepian dan sendirian!

Ha...baru PAS tahu!!!

 

1 comment:

Abu Syaukah Filmanzil said...

Tidak sekali-kali kami tunduk dan tidak sekali-kali kami lari dari perjuangan. Selagi Islam masih dijunjung selagi itu kami bersama-sama pas....Melayu agenda ke dua...pemimpin dan penyokong datang dan pergi...bukan kerana penyokong dan pemimpin kami menyokong pas..kami menyokong pas kerana perlembagaan pas yang mendaulatkan Islam...