Followers

Thursday, May 31, 2012

Nak sangat jadi orang tengah, hah jadilah!

Nampaknya Tok Peti ni menjadi Haniif Omar nombor 2. Hanif Omar kutuk Bersih 3.0 puas-puas, lepas itu nak jadi pengadil Bersih 3.0 dengan Polis! Tok Peti ini pulak kutuk PAS puas-puas, nak jadi orang tengah muzakarah antara PAS dengan Umno! Daahh kena reject buta!!

Itulah....orang suruh duduk diam-diam mentelaah, nak bercakap! Orang kata jangan campur percakapan politik, nak campur! Orang suruh main tepi-tepi, nak main tengah-tengah! Nak main sangat, mainlah, jadikan debat Anwar -Najib itu realiti kalau terrer sangat nak jadi orang tengah!

Berita dipetik:


Harussani jadi orang tengah debat Najib-Anwar

Salmah Mat Hussain 30 Mei 12

KOTA BHARU: Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, mencadangkan Mufti Perak, Tan Sri Harusani Zakaria menjadi orang tengah debat antara Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dengan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Katanya, Mufti Perak itu tidak perlu bersusah payah untuk menjadi orang tengah debat PAS dan Umno, sebaliknya menjadi orang tengah debat antara Datuk Seri Najib dan Anwar Ibrahim.

Beliau berkata demikian kepada media selepas mesyuarat mingguan exco bagi mengulas kenyataan Mufti Perak itu yang menyerangnya dalam media dua hari lalu.

Harusani dalam media berkenaan mendakwa Menteri Besar Kelantan itu sebagai ‘melampau’ kerana meletakkan syarat untuk muzakarah dengan Umno dan menyifatkannya tidak mahu melihat perpaduan dalam Islam.

“Saya nak minta dia (Harussani) jadi orang tengah debat antara Datuk Seri Anwar Ibrahim dan juga Perdana Menteri Najib Tun Razak.

“Dia dah hentam PAS, tetapi nak jadi orang tengah (muzakarah PAS-Umno), mana ada orang nak terima dia.

Tambahnya, andainya Harussani enggan, beliau tidak perlu lagi bercakap banyak dan menyentuh pihak lain.

Pada masa yang sama Tuan Guru turut menjawab kenyataan Harussani yang mempersoal PAS inginkan kerusi pada pilihanraya.

Menurut Tuan Guru, kaedah sekarang sememangnya memerlukan kerusi untuk berdakwah dan menegakkan syariat.

“Andainya tidak ada kerusi, bagaimana kita nak berdakwah," ujarnya.

Sumber: harakahdaily

No comments: