Followers

Friday, May 04, 2012

KAH..KAH...KAH...KAH...Najib cabar weh...kalau ANAK JANTAN!!!


Najib dah mula panic! Najib kata rakyat yang Duduk dan Bantah berhampiran Dataran Merdeka adalah nak guling kerajaan! Kelakar juga dengan kepanikan Najib itu. Duduk di tengah panas boleh guling kerajaan? Betapa lemahnya kerajaan Umno, hanya dengan duduk sahaja boleh gulingkan mereka! Kalau macam tu kita perkerapkan lagi Duduk selepas ini!

Begitulah kenyataan seorang pemimpin Umno yang sentiasa mahu memperbodohkan terutama yang dah sedia bodoh. Apa ke jadahnya nak guling kerajaan bersibuk berpanas dan kena belasah dek polis demi mahukan pilihanraya bersih dan telus! Kalau dah nak guling sangat, apa guna berpilihanraya lagi?

Nampaknya panic dan kecelaruan fikiran Najib itu semakin ketara sehingga gagal berfikir dengan logic dan munasabah. Atau Najib sebenarnya agak tertekan sekarang kerana merasakan orang sebelahnya iaitu timbalannya sedang mencari peluang untuk 'menggulingkan' dia?

Sekali lagi, Najib Razak buat kelakar yang kurang menjadi apabila mencabar parti-parti Pakatan Rakyat kalau bersikap anak jantan bersainglah di peti undi! Kah..kah..kah...kah..kah!! Anak jantan sangatkah Najib sehingga mencabar orang lain bersikap anak jantan?

Kalau kita ikut kaedah cabaran Najib, kita cabar Najib juga, kalau anak jantan:

1. Tunaikan 8 tuntutan Bersih 3.0.

2. Lantik Suruhanjaya Diraja menyiasat peranan task force memberi kad pengenalan kepada warga asing.

3. Pergi berjumpa ayah Althantuya untuk memohon maaf kerana Althantuya mati kerana dibunuh kejam dalam Malaysia.

4. Pergilah ke Perancis menjadi saksi kes komisyen kapal selam!

5. Ambil balik cincin RM24juta dari jari manis bininya untuk dilaburkan dalam ekonomi negara demi membantu rakyat.

6. Ambil balik pulau Batu Putih dan tanah KTM Tanjung Pagar.

Kalau tidak, tak payahlah Najib cabar orang anak jantan ke tidak, kerana Najib mungkin lebih teruk, terus tak ada batu kot!No comments: