Followers

Saturday, May 19, 2012

Dihujung hayatnya segala benda Umno nak ganti! Majlis Peguam nak dibunyikan macam Akademi Fantasia!Kalau dikatakan orang, Umno/Bn  ini semakin gagal mengawal pemikiran , percakapan dan tingkahlaku yang sering meracau-racau, itu adalah fakta yang semakin jelas dari hari ke sehari. Semuanya itu rasanya adalah disebabkan kerana usia tuanya yang banyak penyakit dan kurang amalan kerohanian. Orang yang sering menderita penyakit dalam keadaan usia tua kadang-kadang berkelakuan agak anih dan pelik tambah pula kalau orang tua itu tak ingat Tuhan. Begitulah Umno!

Segala pihak yang tidak bersetuju dengan pandangan dan tingkahlaku tak senonohnya mahu digantinya. Islam pada nama PAS nak dibuangnya! Bersih yang menggalakkan Bersih nak dikotornya! Peneroka yang tidak bersetuju dengannya diharamjadahkannya dan mahu dihalaunya macam Felda itu harta ba....aaaaa!!!!! Majlis Peguam yang tidak bersetuju dengannya nak digantinya jugak. Begitulah rupanya wajah Umno (baru) yang hakikatnya masih setahun jagung namun kepingin usia tua renta!

Majlis Peguam yang tidak sependapat dengan Umno mengenai Bersih 3.0, mahu diganti dengan apa yang dipanggil Akademi Undang-undang. Nampaknya Umno memang suka nama akademi. Segalanya nak diberi nama akademi! Akademi Undang-undang, Akademi Fantasia!  

Umno yang  amat tidak bersetuju dengan Pakatan Rakyat, nanti rasanya Umno akan tubuhkan pula Akademi Rakyat yang terdiri daripada Jati, Perkasa,  puak-puak tonggeng buntot , TIBAI dan Cibai yang kerjanya menjilat Umno setiap hari, jangan tak jilat!!

Kalau kita kata Umno ini mabuk, mungkin dia marah, tapi cara dia bercakap itu merapunya macam orang mabuk! Awak mahukan orang bersetuju dengan awak buatlah perangai elok-elok bukan perangai macam haramjadah haprak. Kawal segalanya, RTM,  Media, SPR, PDRM, SPRM, JPN dan segala macam hantu raya dan jerangkong, lepas itu, orang tak bersetuju dengan awak, ganti! Berapa kali mahu ganti daaa!!!

Sebenarnya awak, wahai Umno yang akan kami ganti tau!!!

No comments: