Followers

Tuesday, April 17, 2012

Menteri tak faham cakap Melayu!


Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Hishammuddin Hussein dilaporkan akan menerokai kemungkinan memberikan perbicaraan adil kepada pihak yang ditahan bawah Akta Keselamatan dalam Negeri (ISA).


Inilah menteri yang tak reti cakap Melayu, orang nak ISA dimansuhkan dan semua tahanan ISA di bebaskan atau dibicarakan, bagi dia pula tahanan ISA mungkin akan dibicara! Mungkin! Konon berdasarkan semangat pemansuhan! Taik kucing betul!


Boleh percayakah kepada ‘mungkin’ Hishamudin Husin? Kenapa mesti mungkin? Kenapa tidak, pasti akan dibicarakan atau dibebaskan sahaja terus tahanan ISA itu? Penahanan zalim!!


Cukuplah para menteri UBN memberi kenyataan ‘auta’ yang tidak langsung meyakinkan rakyat! Jika Hishammudin Husin dan para pemimpin kerajaan UBN benar-benar ikhlas, tak payah keluarkan kenyataan ‘mungkin’ akan dibicarakan. Bicarakan semua tahanan ISA dengan penuh integrity dan adil atau bebaskan sahaja mereka segera!


Walau apa pun alasan, ISA adalah tidak perlu kerana zalim dan kejam begitu juga dengan akta pengganti ISA yang lebih zalim dan kejam! Cukuplah menjadi zalim, gunakan sahaja peruntukan undang-undang yang ada bukan ISA!

No comments: