Followers

Saturday, April 21, 2012

Lulus RUU hingga pukul 3 pagi, perbuatan paling mengarut!

Malaysia negara ku tercinta semakin teruk jadinya dibuat oleh United Malay National Organisation. Betapa kartunnya puak-puak pemimpin United Malay National Organisation itu apabila semalam Parlimen bersidang sampai pukul 3.30 pagi. maka dsemalam itu diberitakan bahawa 9 rang undang-undang telah diluluskan. 

Soalnya apa ke jadahnya dalam satu hari sampai 9 rang undang-undang diluluskan? Apakah sudah tidak ada esok bagi puak-puak pemimpin bangsa United Malay National Organisation ini? Atau hakikat sebenarnya mempunyai agenda jahat puak-puak ini di sebalik perkara yang tidak pernah berlaku pun dalam sejarah negara? Nampaknya para pemimpin United Malay ini begitu mengambil mudah dalam banyak hal ketika mereka memimpin negara. Tak payah bahas dan bincang dengan mendalam dan panjang lebar apa sahaja rang undang-undang demi kepentingan nafsu serakah bangsa United Malay ini maka perlu di luluskan segera. Ini jelas kerja jahat!

Patutlah rupanya Singapura dan Pulau Batu Putih begitu mudah terlepas ke tangan kuasa asing! Tanah rezab Melayu begitu banyak terlepas ke tangan para cukong, begitu juga dengan nasib tanah-tanah orang Melayu di kampung telah banyak terpaksa dijual kerana kemiskinan Melayu yang dicipta berterusan oleh puak-puak bangsa United Malay! Dan kini nasib Felda pula bakal digadaikan oleh puak-puak 'kepala biul' ini. Memang kerja biul! Dan kalau peneroka terus menyokong penyenaraian FGVH ke Bursa Malaysia, memang peneroka yang menyokong itu pun bodoh sebagaimana bodohnya ada dalam kalangan para pelajar Universiti yang tak mahu PTPTN dimansuhkan! Bodohh!!

Nampak jelas para pemimpin United Malay yang sedang memerintah negara ini telah memerintah negara macam negara ini syarikat sdn berhad atau bagaikan hak mak bapak mereka. Negara ini hak rakyat maka apa jaminan 9 rang undang-undang yang dibahaskan secara mee segera itu mampu memberi kesan yang baik kepeda kehendak dan kehidupan  rakyat?

Nampaknya United Malay Natinal Organisation ini telah semakin tenat dan nazak. United Malay ini masih hidup kerana adalah kerana mereka terlalu banyak memelihara polong dan hantu raya di mana-mana, di SPR, di Parlimen, di Jabatan Pendaftaran Negara, di di Agensi-agensi kerajaan dan seumpamanya.

Maka itu tanpa hantu dan jerangkong United Malay sudah awal-awal bahan tanah! Basa menyusahkan orang!
No comments: