Followers

Tuesday, March 20, 2012

Tan Sri Keluar Umno dari Umno yang kian membusung!

Sudahpun diketahui orang ramai bahawa Tan Sri Kadir Sheikh Fadzil meninggalkan Umno. Makna Tan Sri keluar Umno, tak mahu jadi ahli Umno lagi! Bukan ahli Umno lagi! Tak ada feel lagi pada Umno. Boleh dikatakan macam menyampah dengan Umno terutama dengan kepimpinan Umno!

Semua orang tahu, dalam Umno Tan Sri Kadir orang hebat. Pernah jadi MT Umno, Menteri Umno, dan banyak pegang tugas penting dalam uMno. Bukan setahun dua begitu. Tan Sri begitu sudah berpuluh tahun. Akhirnya Tan Sri keluar dari Umno, tak mahu atau tak rela menjadi ahli Umno lagi!

Tan Sri keluar Umno bukan tak sayangkan Umno, bukan benci Umno tapi kerana Umno kini sudah sesat barat dari pelbagai segi seperti dari segi aqidah, integriti, amanah, janji, perangai pengelat dan seribu saru perangai busuk Umno kian membengkak kini.

Sepatutnya orang yang banyak berjasa kepada Umno, yang perlu lebih snetimental dengan Umno, tidak tinggal Umno, tapi Tan sri tidak macam ahli-ahli Umno yang lain. Ahli-ahli Umno yang lain sedar Umno busuk, busung dah pecah namun tetap nak berada dalam kebusukan Umno, konon kerana Umno banyak jasa kepada orang melayu, Umno parti Melayu, Umno menjamin hak orang Melayu, Umno pejuang kemerdekaan dan kalau Umno tak perintah Malaysia, 'makan ubi kayulah kita !".

Begitu lah orang Melayu yang telah terperangkap dalam perangkap pemandiran yang dipasang oleh Umno sekian lama, hingga ahli-ahli Umno yang lain gagal berfikir dan bertinfdak seperti Tan Sri Kadir yang begitu lama berkhidmat kepada Umno.

Nampaknya ahli-ahli Umno yang lain masih 'tidak cerdik' berfikir kerana sayangkan Umno yang dah membusung itu. Bila busung meletup nanti semua yang berada dikelilling-kelalangnya akan terkena busuk itu!

No comments: