Followers

Saturday, February 18, 2012

Najib kelentong rakyat Sabah kerana anggapan Najib rakyat Sabah mudah dikelentong!

Perdana Menteri Umno/Bn, Najib berkata bahawa negeri Sabah sudah tidak menjadi negeri yang termiskin lagi di Malaysia. Lantas serentak dengan itu Najib kata negeri Kelantan negeri yang termiskin sekarang!

Dengan kata-kata Najib itu kadang-kadang kita kesian melihatkan Najib Razak. Beliau bercakap macam orang tidak sedar atau orang sedang 'ting tong". Najib sudah tidak kira lagi sama ada orang percaya atau tidak cakapnya, janji bercakap! Najib tak kisah logik atau tidak kata-katanya, janji berkempen!

Mentaliti Najib sewaktu bercakap itu seolah-olah menganggap orang Sabah macam katak di bawah tempurung maka itu tak pandai berfikir. Betulkah rakyat Sabah begitu?

Munasabahkah, negeri Kelantan yang dituduh Najib Razak sebagai termiskin di Malaysia ,sedang berusaha membina lebuh raya Kota Bahru-Kuala Krai sendiri setelah selama ini kerajaan persekutuan Umno/Bn buat pekak bedak terhadap projek itu?

Kalau Sabah dah tak miskin macam Kelantan. Kerajaan Bn Sabah binalah lebuh raya yang begitu dhaif di Sabah itu dengan peruntukan kerajaan negeri sendiri tanpa bantuan kerajaan pusat macam yang sedang kelantan mahu lakukan! Entah-entah kerajaan Bn Sabah nak buat tandas awam pun tak mampu guna duit kerajaan negeri!

Nampaknya Najib bercakap ikut sedap mulut tanpa memikirkan penilaian orang terhadap kata-katanya. Orang akan menilai Najib sebagai Perdana Menteri penipu yang bodoh sombong bila menuduh tanpa fakta konon negeri Kelantan sebagai termiskin kerana kerajaan Pakatan Rakyat Kelantan mampu membina lebuh raya sendiri dan mampu pula melangsaikan hutang kerajaan pusat sehingga hampir selesai berbanding negeri-negeri yang diperintah oleh Umno/Bn seperti Pahang, Negeri Sembilan , Perak mahupun Perlis!

Patutlah Rosmah yang banyak terima 'anugerah' itu ini berbanding Najib!

No comments: