Followers

Friday, February 17, 2012

Cara pulih imej Najib tanpa menggunakan RM80 juta

Bertujuan untuk membaiki imej yang buruk, RM80 juta wang rakyat menjadi korban. RM80 juta bukanlah jumlah yang sedikit untuk dibazirkan namun demikian itulah yang dilakukan oleh Perdana Menteri.


Menurut Naib Presiden PAS, Dato’ Mahfuz Omar, perbuatan Najib sangat memalukan dan mempamerkan politik murahan pemimpin seperti beliau yang sangat terdesak apabila imejnya begitu hodoh pada mata rakyat dan antarabangsa.


“Sepatutnya imej dia diperbaiki melalui proses yang meyakinkan rakyat dan masyarakat seperti mempamerkan dasar dan undang-undang kerajaan yang adil khususnya kepada masyarakat antarabangdsa,” kata Dato’ Mahfuz.


Apa boleh buat Najib kini benar-benar dalam keadaan gelabah dan tidak tentu arah. Dalam keadaan begitu nampaknya dia akan buat apa sahaja yang difikirkan mampu untuk memulihkan imejnya. Tapi nampaknya ‘kewarasan’ telah hilang, semakin dicuba semakin memburukkan imej.


Buat Perdana Menteri, rasanya tidaklah payah untuk pulihkan imej Cuma memerlukan kecekalan dan keberanian bersama sedikit integrity. Ambil segera langkah-langkah berikut:


1. Jangan berdolak-dalik bila membuat janji transfomasi Negara. Biarkan cakap serupa bikin.

2. Mansuhkan segala akta yang majority rakyat menilai sebagai menindas dan zalim.

3. Batalkan GST jika ada hasrat untuk melaksanakannya.

4. Ambil tindakan segera kepada bapak-bapak jerung dan mak-mak jerung yang terlibat dalam pecah amanah dan rasuah seperti kes NFC

5. Batalkan segera hasrat penyenaraian FGVh di bursa saham.

6. Terima cabaran debat ekonomi dengan Anwar Ibrahim sebagai gentleman-nya Lim Guan Eng dan Chua Soi Lek.

7. Kawal isteri anda bukan isteri anda kawal anda.

8. Berikan kebebasan sepenuhnya kepada SPR mengendalikan pilihanraya bebas di Malaysia yang selama ini memang tidak bebas dan berat sebelah.

9. Arahkan SPR bersihkan daftar pilhanraya

10. Terima kesemua lapan Tuntutan Bersih 2.0


Insya Allah imej Datuk Seri Najib sebagai Perdana Menteri akan pasti beransur pulih tanpa perlu mengorbankan berjuta wang rakyat!


Bolehkah Datuk ?

No comments: