Followers

Friday, January 27, 2012

Kuasa Ketiga Hassan Ali Vs Kuasa Penentu Beraheng Ali?

Nampaknya Hassan Ali masih belum berani menubuhkan parti baru selepas beliau dipecat dari PAS. Beliau yang pandai dan petah berkata-kata tidak seberani Datuk Zaid Ibrahim dalam hal menubuhkan parti baru. Maka itu hingga saat ini beliau masih tidak berparti maknanya setaraf Zul Kulim dan Beraheng Ali sahaja.

Dalam temuramah di Tv3, Hassan kata beliau akan bersama, yang mungkin bermaksud mahu menggerakkan Kuasa Ketiga. Penulis tak tahu kenapa Hassan namakan sebagai kuasa ketiga sahaja bukan kuasa pertama atau kedua atau keempat! Yang penulis masih ingat dahulu Beraheng Ali dulu ada pernah menyebut akan menggerakkan 'Kuasa Penentu! Banyaknya KUASA sejak anak-anak Pak Ali yang tak sama itu, di keluarkan dari parti masing-masing?

Kalau Hassan Ali kata dia akan bersama atau memimpin Kuasa Ketiga, bagaimana pula dengan Kuasa Penentu (Perkasa) Beraheng Ali. Tak kan Kuasa Penentu Beraheng Ali akan duduk di tempat keempat. Ini maknanya Hassan Ali sudah lebih laju dari lajak! Cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar, terasa hati Beraheng Ali nanti!

Asyik duduk ditempat ketiga dan keempat bila nak jadi Kuasa Pertamanya?

Kalaulah nanti, menjadilah Kuasa Ketiga itu juga Kuasa Penentu maknanya Hassan Ali dan Beraheng Ali and the Gang hanya dua kali lima sahajalah. Serupa jugaklah, tak ada apa yang barunya dan tak mungkin menarik orang ramai pun...sebab orang dah kenal dan tahu serta masak benar dengan puak-puak itu!

Apa perjuangan tegak aqidahIslamnya kalau bersama dengan Kuasa Penentu Sang Perkasa ....hudud yang PAS mahu laksanakan pun dihinanya!!? Tak percaya tanya dengan yang bernama Zul itu! Adakah dikatakannya hudud yang PAS rancang laksanakan, membolehkan suami liwat isteri! Kata bodoh karang, marah, tak kata karang, memang bodoh!

Yang jelas sama ada Kuasa Ketiga Hassan Ali dan Kuasa Penentu Beraheng Ali dikhuatiri nanti menjadi Kuasa Auta! Mudah-mudahan tidak, dan dalam keadaan corak politik Malaysia menuju kepada 2 parti, kekallah anda di tempat ketiga buat selama-lamanya!

No comments: