Followers

Wednesday, May 11, 2011

Ahmad Maslan mendedahkan Umno bapak konspirator!

Dalam satu forum puak-puak UMNO semalam, Datuk Ahmad Maslan Ketua Penerangan UMNO telah mendedahkan bahawa UMNO adalah konspirator di sebalik pemecatan Anwar Ibrahim dalam kes Liwat 1 dahulu. Kata Ahmad Maslan, ” Umno adalah ”dua kali bodoh” jika menggunakan kaedah yang sama mengaibkan ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim sekali lagi, memandangkan Umno telah menghadapi kesannya dalam pilihanraya umum 1999.”

Apakah maknanya kata-kata Ahmad Maslan itu?


Maknanya, memang sungguh para pemimpin Umno bapak konspirator apabila beliau berkata Umno adalah dua kali bodoh jika menggunakan kaedah yang sama mengaibkan Anwar Ibrahim sekali lagi....


Sah...mereka terlibat dalam kes liwat 1.


Namun kali ini dalam kes video seks itu pula, Ahmad Maslan sebaliknya berkata isu rakaman video seks itu tidak melibatkan presiden Umno Datuk Seri Najib Razak, parti BN ataupun Umno sendiri, sedangkan Utusan Malaysia telah menyiarkan berita dan gambar-gambar lucah dari video seks itu beberapa hari untuk ditatap oleh pelbagai lapisan rakyat dalam kalangan orang dewasa termasuk kanak-kanak.


Isu rakaman video seks satu cerita, isu penyebaran video seks yang begitu terancang dalam you tube dan dalam Utusan Malaysia satu cerita pula.


Maka itu, betulkan Najib dan Umno tidak terlibat? Boleh percayakah?


Bagamana dengan pendedahan Presiden Kesatuan Wartawan Kebangsaan (NUJ) yang baru dipecat dari Utusan Malaysia, Mohamad Hatta Wahiri, agenda mingguan akhbar Utusan Malaysia ditetapkan oleh Biro Politik Umno yang dipimpin oleh Presidennya, Datuk Seri Najib Razak.


Hatta dalam wawancaranya dengan laman web, Free Malaysia Today (FMT) berkata, Ketua Pengarang Utusan yang ada sekarang akan menerima arahan dari mesyuarat Biro Politik Umno yang bersidang setiap hari Isnin malam.


Yang hadir dalam mesyuarat itu adalah Najib, timbalannnya, Naib-naib presiden Umno bersama Setiausaha dan Ketua Penerangan UMNO. Agenda mingguan yang diputuskan dalam mesyuarat ini akan disampaikan kepada Ketua Pengarang Utusan melalui Pejabat Perdana Menteri.


"Utusan akan melaksanakan isu yang diarahkan selama tiga hari sebelum menghentikan sepenuhnya kecuali menerima sokongan kuat dari pemimpin utama BN."


Hah....apakah Najib dan Umno tidak terlibat?


Berdasarkan kenyataan Hata itu, sebagai Ketua Biro Politik Umno bersama AJKnya yang menentukan isu-isu utama untuk dipaparkan oleh Utusan Malaysia maka sukar untuk dipercayai segala isu mengaibkan Anwar Ibrahim dan isu-isu sensitif yang lain tidak membabitkan Najib dan Umno/BN. Atau memang sungguh mereka tidak terlibat cuma hanya beberpa ekor pandi kutty?


Nampaknya para konspirator untuk ’memadamkan’ Anwar Ibrahim dan meruntuhkan Pakatan Rakyat semakin hari semakin jelas dan seperti yang dijangka!


Umno bermain api, Bernard Dompok terus bagi api....padan muka UMNO!

Jika sendiri bermain api, maka tangan sendiri juga akan terasa panasnya malah mungkin diri sendiri akan terbakar. Utusan yang saham terbesarnya dimiliki oleh UMNO, boleh dianggap sebagai hak dan suara UMNO. Dan Utusan telah pandai-pandai bermain api apabila telah menyiarkan kenyataan yang bukan-bukan, yang mengundang respon yang bermacam-macam.

Utusan yang telah melontar api, telah disambut oleh parti komponen BN sendiri ia itu Presiden UPKO, Bernard Dompok. Api yang dilontar Utusan itu, dilontar semula dengan kadar sedikit sahaja oleh Bernard Dompok dan kini tuannya UMNO yang kepanasan!


Dengan megah dan yakin Bernard Dompok melontar semula, "Perlembagaan tidak menetapkan keperluan agama untuk menjadi seorang perdana menteri, satu-satunya syarat adalah keupayaannya mendapat majoriti dua pertiga dalam parlimen.


Sekiranya Iban, Bidayuh, Kadazandusun, Murut, Kelabit, Cina atau India yang menjadi rakyat Malaysia boleh memenuhi peruntukan dalam Artikel 43 dalam perlembagaan, dia boleh menjadi perdana menteri di negara ini."


Bernard Dompok betul berasaskan perlembagaan cetusan Lord Reid kesayangan UMNO itu. Bernard Dompok tak salah. Tetapi ia tetap menghiris dan melepuhkan kulit pencacai totok UMNO sendiri. Maka UMNO dan segala kuncu-kuncunya kini bukan sahaja panas punggung tapi panas seluruhnya.


Nasihat kepada UMNO, cukuplah jadi bodoh dan sombong, bina bangsa dan rakyat dengan Islam yang sebenar, integriti dan ilmu bukan dengan emosi, fitnah, kedangkalan dan kelucahan kerana orang lain sudah tidak bodoh macam kamu. Bodoh sendiri, sendiri tanggunglah!


Kalau mahu tegakkan Islam sebagai Ad-Din, UMNO mesti buang parasit yang menganjurkan Islam seperti ini. Ini menghina Islam! Maka padanpun orang seperti Bernard Dompok memperbodohkan kamu! Siapa suruh kamu bermain api?


Tuesday, May 10, 2011

Laa...memanglah Umno itu kerjanya menipu !

Umno mana tak menipu? Payahlah cari Umno yang tak menipu!

1. Prestasi ekonomi terus memberansangkan, menipu!
2. Umno prihatin akan nasib rakyat marhaen, menipu!
3. Umno membela Islam, menipu!
4. Hanya Umno yang boleh memberi pembangunan, menipu!
5. Umno naikkan harga gula kerana jaga kesihatan rakyat, menipu!
6. Umno berjuang habis-habis membela Pulau Batu Putih, menipu!
7. Paderi mahu jadikan Kristian agama rasmi, menipu!
8. Rosmah Mansor FLOM, menipu!
9. Video lucah kata Anwar, menipu!
10.Umno mendaulatkan Bahasa Melayu, menipu!
11. dan memang Umno, United Menipu National Malaysia!

Umno terus tipu rakyat untuk tarik sokongan

Harakahdaily

PARIT BUNTAR, 9 Mei: Kenyataan Datuk Seri Mohd Shafie Apdal mengenai Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak lebih daripada usaha Umno menipu rakyat untuk menarik sokongan menjelang pilihan raya umum ke-13 nanti.

Demikian penegasan Ketua Sekretariat Pakatan Rakyat Perak, Drs Khalil Idham Lim yang mengulas pertanyaan Shafie mengapa sampai sekarang masih ada lagi yang tidak nampak kebenaran.

Ungkapan Mohd Shafie sebagaimana laporan media yang cuba mempertahankan kononnya apa yang sedang diperjuangkan Umno semuanya benar.

Shafie menganggap rakyat sepatutnya cakna terhadap kebenaran bahawa sememangnya Anwar adalah bersalah terhadap tuduhan ketika dipecat dari jawatan Timbalan Perdana Menteri.

“Pemimpin Umno ini ternyata masih tidak serik dengan usaha berbohong terhadap rakyat Malaysia, pembohongan sebegini tidak sepatutnya berlaku di era maklumat dan persaingan langit terbuka dengan banyak media alternatif yang menjadi pilihan rakyat , maka rakyat perlu tolak pemimpin seperti ini.

“Kenyataan Shafie saya lihat tidak lain dari usaha meyakinkan rakyat mengenai pelbagai isu dan fitnah yang timbul yang ternyata ditolak oleh rakyat,” kata Khalil.

Beliau yang juga Ketua Penerangan PAS Perak menempelak kenyataan Shafie Apdal bahawa pemecatan Anwar daripada kerajaan adalah petunjuk bahawa Allah tidak reda Ketua Umum PKR itu menjadi Perdana Menteri.

“Ini kenyataan yang sangat cetek, pemimpin yang cetek pemikiran tidak layak berada di kerusi untuk memimpin rakyat,” tegasnya.

Justeru, katanya tidak hairanlah mengapa negara mundur di segenap lapisan dan sudut kerana Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah diterajui oleh individu yang mempunyai daya fikir yang lemah seperti Shafie.

“Kenyataan sebegini bukan sahaja telah menggambarkan pimpinan BN ini sebagai individu yang cetek maklumat sebenar, bahkan lemah dalam kekuatan ilmu kerana kayu ukur hilang jawatan digambarkan sebagai tidak diredhai Allah SWT adalah hujah yang sangat lemah dan tidak relevan,” katanya.

Sehubungan itu, katanya rakyat perlu bersedia dengan ilmu dan maklumat untuk berdepan dengan Umno yang cuba menjadikan rakyat lemah dan mudah diperdaya sebagai bekalan PRU 13 nanti.

Sunday, May 08, 2011

Isu kristian agama rasmi: UMNO dan Utusan-nya menghina integriti Raja-raja Melayu

Ada totok UMNO tiba-tiba menyalahkan PAS konon kerana berkerjasama PAS dengan DAP-lah menyebabkan timbul isu apa yang dihebuhkan oleh Utusan iaitu Kristian akan menjadi agama rasmi. Aku nak kata dakwaan ini cerdik, tak nampak dimana cerdiknya. Sebaliknya nampak sangat kebodohannya. Seorang totok UMNO yang kelihatan gelabah dan hilang keyakinan dengan system yang dibentuk dan disanjung oleh UMNO sendiri selama 53 tahun.

Totok UMNO ini juga jelas buta untuk memahami sikap MCA kawan karib UMNO, yang lebih berbahaya apabila dengan jelas menolak Islam sebagai asas cara hidup dalam negara ini. Presiden MCA terang-terang menghina wanita Islam yang tidak bersalam dengan lelaki ajnabi dan menghina konsep negara Islam, tidak dibisingkan oleh totok UMNO ini. Sebaliknya Pas yang Berjaya menunjukkan dan memahamkan Islam yang sebenar kepada DAP, dipersalahkan atas isu ini.


Aku yakin jika betullah DAP mempunyai hasrat meletakkan kristian sebagai agama rasmi ianya tidak semudah itu akan berlaku, orang-orang PAS akan lebih ke hadapan mempertahankan Islam berbanding UMNO yang hanya tahu bertempik melolong macam orang meroyan! Namun demikian, aku tidak percaya itu hasrat DAP kerana DAP tidak akan sebodoh itu untuk gagal menduga reaksi umat Islam di negara ini dan tidak semudah itu untuk DAP menguasai dua pertiga majoriti dan menguasai Raja-raja Melayu melainkan ini semua adalah fitnah jahat UMNO/BN yang kelihatan terus cemas dalam menghadapi PRU ke 13 nanti.


Dakwaan UMNO melalui Utusan itu bukan sahaja tidak masuk akal malah boleh dianggap menghina kuasa Raja-raja Melayu sebagai Ketua Agama Islam. Bukankah negara ini mempunyai 9 orang raja yang menjadi Ketua Agama Islam? Dah lebih kukuh dari kuat untuk mempertahankan Islam sebagai agama rasmi negara!


Katakan kalau DAP mahu sungguh jadikan kristian agama rasmi, habis mereka nak campak ke mana raja-raja Melayu yang merupakan Ketua Agama Islam dan Ketua Negara dan negeri-negeri! Alangkan DAP (jika bercadang) mahu lantik Menteri Besar Cina bukan Islam di Perak sewaktu Pakatan Rakyat menang dulu pun tak boleh, inikan pula nak jadikan Kristian agama rasmi!? Raja-raja Melayu, orang-orang Melayu dan umat Islam di Malaysia tidak sedayus, sebodoh dan sebangang yang UMNO sangkakan apabila Islam dipermainkan.


Nampak sangat UMNO dan Utusan sekali lagi menghina kuasa Raja-raja Melayu demi memastikan survival UMNO sendiri. Tindakan UMNO dan Utusan ini satu bentuk penderhakaan kepada kuasa mutlak Raja-raja Melayu dalam memastikan agama Islam, agama sebagai rasmi negara, dengan cuba menghasut orang-orang Melayu agar tidak berkeyakinan kepada Raja-raja Melayu! Dan hanya totok UMNO yang bodoh dan tidak yakin kepada kuasa sendiri yang ada sahaja, yang percayakan fitnah UMNO dan Utusannya itu.


Sebaliknya PAS berada di atas landasan yang betul untuk memartabatkan Islam sebagai asas dan cara hidup umat Islam di Malaysia.


Kalau kristian jadi agama rasmi, salah UMNO

Sekali lagi UMNO bermain dengan fitnah. Nampaknya UMNO dengan fitnah bagaikan taik dengan ulat taik.

Kalau benar seperti yang dilapor oleh Utusan Malaysia milik UMNO, kristian mahu dijadikan agama rasmi negara, dah itu kenapa? UMNO nak salahkan siapa? UMNO nak salahkan paderi kristian dalam keadaan UMNO tidak memberi kuasa kepada Islam dan tidak pernah menunjukkan Islam yang sebenar yang cantik kepada seluruh rakyat berbilang kaum di negara ini walaupun UMNO berpeluang berbuat demikian?


Hakikat yang sebenarnya isu ini, bermakna satu lagi kegagalan terbesar UMNO sebagai parti yang mengaku ‘parti Islam’ dan parti orang Melayu terbesar di dunia. Utusan Malaysia milik UMNO telah membuka pekungnya sendiri. UMNO sering mendakwa dia berjaya buat apa sahaja dalam pemerintahannya untuk kepentingan rakyat. Berita ini kalau benar, menggambarkan sebaliknya. UMNO memang tidak boleh diharap untuk menjaga kepentingan Melayu apatah lagi kepentingan Islam!


UMNO lupakah setiap kali kempen pilihanraya di kawasan orang asli UMNO akan bagi tahu orang asli jika pangkah bulan tidak akan dapat minum arak? UMNO lupakah setiap kali pilihanraya UMNO memberi rasuah kepada pengundi? UMNO lupakah bahawa kerajaan UMNO-lah yang telah meluluskan judi bolasepak? UMNO lupakah bahawa suratkhabar UMNO telah siarkan gambar-gambar lucah rakaman video seks yang dihebuhkan itu, untuk dibaca oleh semua orang termasuk kanak-kanak? UMNO lupakah dalam PRK DUN Tenang, Timbalan Presiden UMNO merestui Chua Soi Lek kutuk konsep negara Islam yang cuba dibawa oleh PAS? UMNO lupakah yang UMNO sekat bantuan kepada Sekolah Agama Rakyat zaman Mahathir dahulu? UMNO lupakah pemimpin parti mana yang mengancam TGNA jika Kelantan laksanakan hukum Islam suatu ketika dahulu?


UMNO dan para pemimpinnya sememangnya adalah parti yang banyak bercakap dari membuat kerja-kerja yang berfaedah untuk rakyat bawahan. Banyak bercakap itu bermakna banyak membuat fitnah. Kalau betul seperti yang didakwa oleh Utusan Malaysia, tangkap sahaja mereka yang membuat cadangan itu segera bukan politikkan isu itu. Bukan bercakap banyak macam tolol di kaca TV dan pelbagai media saban hari.


Dalam kes ini, perangai UMNO serupa dalam kes video lucah yang konon membabit seorang yang mirip Anwar Ibrahim. UMNO sering bercakap tentang moral dan akhlak, UMNO sering memberitahu akan bertindak tegas tetapi sehingga ke hari ini masih belum menangkap dan menghukum Datuk T yang mengedar video lucah itu. Malah sebaliknya ada laporan mendapati UMNO menggunakan pegawai polis dan agensi kerajaan tertentu pula untuk menyuburkan fitnahnya di Kelantan.


Kini kerana tulisan di hanya dua blog yang entah ya entah tidak kristian katanya mahu dijadikan agama rasmi, UMNO riuh rendah sekampung untuk menunjukkan cakna sungguh dia pada Islam. Kalau benarlah berita itu, UMNO yang bertanggungjawab dan patut dipersalahkan kerana sikap UMNO terhadap Islam begitu buruk. Kalau tidak benar, maka UMNO dan agennya Utusan Malaysia jelas pemfitnah nombor satu 1Malaysia.


UMNO wajib ditolak dalam PRU ke 13 nanti, jika tidak Melayu dan Islam akan semakin lemah dan api perkauman menjadi ‘makanan’ hari-hari rakyat Malaysia! Sudah sampai masanya untuk kita semua bosan dengan UMNO.