Followers

Saturday, May 07, 2011

Khabarnya, Najib sedang sakit sekarang ?

Najib perlu rawatan mental - Mahfuz

Oleh Mat Zahari Ali

Datuk Seri Najib Razak perlu menjalani rawatan mental ekoran kenyataannya yang menyeru PAS meninggalkan Pakatan Rakyat berikutan gabungan pembangkan itu disertai DAP.

Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar menyindir dengan meminta isteri Perdana Menteri itu, Datin Rosmah Mansor, doktor peribadi dan Kementerian Kesihatan segera memberi rawatan kepada Najib yang dilihat mengalami masalah mental yang kronik.

"Najib dah lupa sebab sudah berpuluh-puluh kali pemimpin PAS membuat kenyataan bahawa PAS tidak akan sama sekali bersama UMNO dan BN.

"Najib dan UMNO semakin terdesak dan amat takut ekoran orang China tidak lagi menyokong mereka. Kesan terlalu takut itu, Najib mengalami sakit jiwa dan bercakap tanpa merujuk fakta.

"Saya bimbangang nanti Najib akan terjun bangunan di Putrajaya atau PWTC apabila ketakutan itu sudah tiba pada kemuncaknya," kata Ahli Parlimen Pokok Sena itu kepad Suara Keadilan.

Mengenai hubungan PAS-DAP, Mahfuz berkata keakrapan berlaku dalam setiap keadaan terutama dalam menghadapi pilihanraya hingga menyebabkan Najib dan UMNO mengalami gangguan mental yang serius.

"DAP tak pernah bunuh Ibrahim Libya, DAP tak pernah bunuh Ustaz Osman Talib di Padang Terap, malah DAP juga tak pernah roboh masjid dan sekolah agama rakyat sebagaimana dilakukan oleh UMNO.

"Sebab itu saya suruh orang-orang yang terdekat dengan Najib supaya berhati-hati agar tidak berputih mata sekiranya beliau bertindak membunuh diri nanti," sinis beliau.

Sumber: SK14

Thursday, May 05, 2011

Dr Juanda mufti Perlis dengan misi penyatuan UMNO-PAS nya!

Mufti Perlis, Dr Juanda tiba-tiba resah lantas menghamburkan pandangan bahawa penyatuan kedua-dua parti iaitu UMNO dan PAS adalah wajib demi kekuatan Islam. Katanya penyatuan itu adalah berdasarkan tuntutan Al-Quran.

Entah kenapa keresahan itu ditimbulkan oleh Dr Juanda. Namun tiada keterangan mendalam dari Dr Juanda bagaimana penyatuan itu sepatutnya.


Apakah penyatuan yang dimaksudkan oleh Dr Juanda itu ialah UMNO bubar dan semua pemimpin dan ahli UMNO diserap sebagai ahli PAS tanpa mengubah dasar perjuangan PAS? Kalau itulah cadangannya, sudah lama para pemimpin PAS mencadangkan hal itu. Malah baru-baru ini Presiden PAS sendiri menggesa UMNO masuk PAS. Ianya bukan perkara baru dan Dr Juanda bukan orang pertama yang memberi cadangan bermaksud demikian. Masalahnya, apakah UMNO sanggup bersatu dengan cara yang sepatutnya ini?


Apakah maksud penyatuan itu pula bermakna UMNO bubar dan semuanya masuk PAS dengan PAS mengubah dasar perjuangan Islamnya? Sebagai mufti yang menjaga urusan Agama Islam, apakah munasabah mencadangkan agar PAS mengubah dasar perjuangan Islamnya kepada yang lebih bukan Islam? Mesti ada sesuatu yang tidak kena dengan Mufti ini kerana apa salahnya dasar perjuangan PAS mengikut hukum Islam ?


Apakah maksud penyatuan Dr Juanda itu ialah bubar PAS dan semua para pemimpin dan ahli PAS masuk UMNO dengan UMNO mengubah dasar perjuangannya yang secular itu kepada dasar Islam yang berasaskan Al-Quran dan Hadith? Rasanya mengenai hal yang seumpama ini Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz pernah berkata lebih kurangnya begini, jika hari ini UMNO mengubah dasar perjuangan dan berjuang berlandas hukum Islam ia itu Al-Quran dan Hadith, esoknya PAS akan dibubarkan!


Soalnya apakah Dr Juanda nampak pemimpin UMNO yang mana satu agaknya yang akan membawa perjuangan Islam yang berlandaskan Al_Quran dan Hadith seperti perjuangan PAS sekarang? Najib? Alahai! Bini tidak menutup aurat dan berlebih-lebih mengaku FLOM, bermewah-mewah berbelanja malah kini mendapat biaya ke luar negara lagi, entah menggunakan wang rakyat tak tahu! Kes Althantuya tidak telus penyelesaiaannya! Fitnah digalakkan! Menuduh zina hanya dengan sumpah laknat!


Agaknya kepada Dr Juanda, kerana itu semualah maka Najib layak untuk menjadi pemimpin Islam seumpama Umar Al Aziz? Huhuhu!!!


Apakah maksud penyatuan Dr Juanda itu ialah bubar PAS dan semua pemimpin dan ahli PAS masuk UMNO dengan UMNO tetap dengan perjuangan pragmatic opportunism, cronyism, machiavellianisme dan sekularismnya? Jika ini maksud penyatuannya, mungkin ada sesuatu yang tidak kena dengan fikrah politik dan keresahan Dr Juanda seorang mufti itu! Menggunakan bahasa ‘kasarnya’ ialah PAS tidak akan masuk ke dalam tong taik untuk tolong bersihkan tong taik itu! Taik busuk!


Apakah maksud penyatuan Dr Juanda ialah PAS biar tetap PAS, UMNO biar tetap UMNO tetapi PAS perlu menganggotai Barisan Nasional. Di sinilah sebenarnya pengalaman PAS lebih banyak dari UMNO. PAS pernah berada dalam BN satu waktu dulu dan PAS tidak pernah berhasrat mahu keluar BN tetapi realitinya hari ini PAS berada di luar BN. Dr Juanda patut tahu, mengapa jadi begitu? Tidak salah jika PAS beranggapan berdasarkan pengalaman dirinya yang lalu bahawa, rupanya PAS hanya diperlukan UMNO tatkala dia sedang sakit tenat. Namun bila UMNO telah pun sihat, PAS akan ditendang terajang sesuka hati! Apakah jaminan Dr Juanda bahawa PAS tidak akan diperlakukan lagi seperti dahulu jika dalam rupa dan wajah UMNO yang ada pada hari ini? Inilah antara yang TGNA tidak mahu berlaku lagi kepada PAS. Cukuplah sekali ditendang sehingga ‘terselit dicelah tong gas!’.


Atau apakah maksud penyatuan Dr Juanda adalah PAS tetap PAS, UMNO tetap UMNO dan UMNO memohon menyertai Pakatan Rakyat. Walaupun impian ini bagaikan menunggu kucing bertanduk atau ayam jantan bertelur namun ianya satu hasrat penyatuan yang baik yang belum pernah dicuba. Apa salah dicuba sekali yang mungkin mampu menyatukan sungguh-sungguh. Rasanya Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang dan TGHA pasti gembira dengan perkembangan ini.


Namun demikian siapakah yang mahu memulakan innisiatif merasionalkan UMNO untuk menyertai PR ini? Rasanya orang yang layak ialah DR Juanda sendiri! Demi Islam, esok elok Dr Juanda ke Putrajaya membawa misi penyatuan ini. Silakan Dr Mufti!


Wednesday, May 04, 2011

Sepupu Najib kata pengganas tidak ancam Malaysia tapi....

Dalam satu kenyataan di pejabatnya, sepupu Najib berkata Malaysia bebas dari sebarang ancaman kumpulan pengganas malah tidak pernah menjadi sasaran bagi mana-mana kumpulan tersebut.

Maknanya berkaitan pengganas, Malaysia tidak ada masalah. Tapi yang menjadi masalah ialah sepupu Hishamuddin yang tak pasal-pasal lebih laju dari lajak mengatakan dunia lebih aman bila Osama meninggal dunia. Satu kenyataan yang tidak cerdik dari sepupu Hisham kerana masakan tanpa Osama seorang dunia sudah dikira aman! Hebat benar Osama, seorang diri boleh goncang dunia!


Kenyataan yang lebih cerdik yang patut sepupu Hisham keluarkan ialah tanpa wujudnya Israel dunia akan aman seaman-amannya! Ini lebih logik.


Mengenai Malaysia, walaupun pengganas tidak berminat namun Malaysia di bawah pimpinan Najib Rosmah, lebih terancam keselamatannya kerana:

 1. Pemfitnah,
 2. Penerbit video lucah (Datuk Trio)
 3. Perogol (termasuk perogol amah)
 4. Peletup C4
 5. Pemukul demontrans,
 6. Penipu pilihanraya,
 7. Perasuah,
 8. Pemakanrasuah,
 9. Penyiasat SPRM (sudah 2 orang mati dalam siasatan...)
 10. Pemimpin perkakas Amerika,
 11. PERKASA perkauman dan
 12. MCA yang terang-terang prejudis terhadap Islam agama rasmi pesekutuan!

Itulah sebenarnya yang lebih mengancam keselamatan Malaysia berbanding apa yang dikatakan pengganas! Betul tak sepupu Najib?

Tuesday, May 03, 2011

Dalam melayan angau UMNO, moga PAS tidak tertinggal kerja utama

Disebalik gesaan UMNO yang angau agar PAS meninggalkan Pakatan Rakyat dengan alasan DAP tidak menyokong perjuangan Islam PAS, seluruh kepimpinan PAS tidak seharusnya melayan segala keangauan UMNO itu. Tugas yang lebih penting untuk PAS perbincangankan secara mendesak dalam mana-mana peringkat mesyuarat dan forumnya, adalah bagaimanakah PAS boleh memenangi pilihanraya di kawasan-kawasan majoriti Melayu.

Sehingga ke hari ini keupayaan PAS untuk memenangi kawasan majoriti Melayu masih lagi tidak meyakinkan rakyat yang mahukan perubahan pemerintahan negara. Kepimpinan PAS kelihatan masih belum melakukan yang utama untuk menang di kawasan-kawasan ini sedangkan DAP telah merangka secara nyata pelan 5 tahun untuk menawan Sarawak.


Dibimbangi tanpa satu pelan dan perancangan yang rapi dan lengkap, PAS akan terus menjadi parti yang menduduki tempat yang ketiga dalam Pakatan Rakyat sedangkan PAS sepatutnya menjadi parti nombor satu jika berhasrat mengganti UMNO.


Di kawasan-kawasan UMNO majoriti Melayu kebanyakan para pemimpin PAS hanya turun ke majlis-majlis ceramah pada sebelah malam dan tidak berada dalam masyarakat yang mahu mengenali para pemimpin PAS secara dekat! Orang-orang Melayu di kawasan-kawasan ini boleh diyakini untuk memberi sokongan kepada PAS jika mereka mesra dan mengkagumi jiwa rakyat para pemimpin PAS.


Isunya mereka tidak kenal dan tidak melihat para pemimpin PAS secara dekat untuk berkenan dan mengkagumi sikap jiwa rakyat para pemimpin besar PAS Ingat orang Melayu antara yang paling malas membaca, mereka tidak akan mengenali para pemimpin besar PAS melalui pembacaan!


Najib kata dunia akan lebih selamat tanpa Osama

Najib kata "dunia akan lebih selamat tanpa Osama .....".

Najib kata begitu agaknya kerana Osama dikatakan menggunakan kaedah perjuangan yang telah membunuh ramai manusia lain?

Yeah... dunia akan lebih selamat tanpa Osama!!

Selepas ketiadaan Osama ini, wanita dan kanak-kanak bebas ke mana-mana, tiada lagi perogol dan penculik!!

Jenayah dunia, pembunuhan manusia yang tidak berdosa seperti rakyat Palestin,Chechen, Iraq, Libya dan Afghanistan akan berhenti terus kerana dunia akan selamat tanpa Osama!

Amerika dan Eropah tidak akan serang Libya lagi kerana dunia sudah pun selamat tanpa Osama!

Israel akan berhenti membunuh rakyat Palestin kerana dunia akan lebih selamat tidak ada Osama!!

Tsunami seperti di Acheh yang mengoban ratus tibu manusia dan tsunami seperti di Jepun pun tidak akan ada lagi kerana Osama telah tiada!!

Puting beliung tidak akan lagi membeliung Amerika kerana Osama telah tidak ada. Dunia akan lebih selamat dengan kematian Osama!!

Yeah dunia akan lebih selamat tanpa ada Osama dan kerana adanya Obama!!!!!

Iye ke??

Kerana kalau dikatakan tanpa Osama dunia lebih selamat kerana dia dikatakan dia membunuh ramai manusia, apa kurang nya dengan Obama, Presiden Amerika itu??? Obama masih ada!!

Monday, May 02, 2011

Laa....UMNO seks maniac?

Memang itulah UMNO sebenarnya. Dengan penyebaran fitnah dan cerita seks yang melata kini membuktikan apa yang Datuk Mahfuz katakan itu sukar dinafikan. Gambaran yang kelihatan seolah-olah UMNO itu seks, seks itu UMNO! Kalau tak ada cerita seks UMNO mungkin balik awal.

Modal politik UMNO untuk kesinambungan hayatnya kini bukan modal mengukuhkan ekonomi negara dan rakyat, bukan modal mengukuhkan akhlak remaja, bukan modal mempertingkatkan ilmu rakyat jelata, bukan modal memperbaiki integriti kehakiman, pentadbiran dan pengurusan tetapi modal UMNO kini ialah seks. Sebab itu UMNO itu seks, seks itu UMNO! Patutlah jadi seks maniac!Juak UMNO jenis sex maniac

Fakhri Ali

NIBONG TEBAL, 2 Mei: Kemungkinan besar puak dan juak-juak Umno adalah sex-maniac sehingga mereka begitu seronok dengan berita, dakyah, fitnah, tohmahan yang bersandarkan kepada seks dan lucah.

Mereka juga tidak merasa malu apabila cerita-cerita aib yang memalukan itu didedahkan kerana beranggapan ia adalah suatu perkara biasa dan lumrah.

Naib Presiden PAS, Datuk Mahfuz Omar berkata demikian ketika menyampaikan ceramah beliau di Dewan JKKK, Bukit Panchor, Nibong Tebal, Seberang Perai Selatan, malam tadi.

Katanya lagi, sepatutnya Umno sudah diarkibkan sebagai khazanah sejarah negara, setelah mereka tidak lagi mendapat sokongan majoriti rakyat dalam pilihan raya umum ke-13 yang akan datang.

Beliau menambah, berdasarkan kepada sejarah, telah terbukti Umno dan BN sudah sampai ke tahap bankrap kerana ketandusan modal untuk berpolitik.

Akhirnya, kata beliau isu jijik, rendah moral, celah kain dan seumpamanya dijadikan bahan utama bagi media arus perdana mereka tanpa mempunyai rasa malu sedikit pun.

"Inilah akibatnya apabila pemimpin dan parti yang meletakkan perjuangan Islam di belakang dan memartabatkan sekularisme sebagai paksi.

“Akhirnya politik negara kelam kabut, rakyat bercelaru dan tidak hidup dalam aman dan harmoni, " tambahnya yang juga ahli Parlimen Pokok Sena.


Sumber: harakahdaily


Tiada apa yang dapat dipelajari daripada UMNO kecuali cara-cara membuat fitnah dan seks lucah

Kerana Datul T (Tolol?) itu yang bertuankan hantu raya bernama UMNO, orang-orang Melayu terus menjadi hina. Sudahlah mereka bangsa yang termiskin dalam negara, malah bertambah menjadi tidak berilmu lagi mereka.

Usaha menjadikan bangsa Melayu berilmu kian dilupakan malah kian malap. Sebaliknya pemikiran orang-orang Melayu di serata ceruk terus dibenakkan dengan cerita bawah kelangkang yang kotor dan lucah. Setakat ini itu sahaja yang UMNO mampu lakukan buat membangunkan minda orang Melayu melalui Datul T mereka.


Mana bicara tentang menaikkan ekonomi dan saham orang-orang Melayu?

Mana usaha untuk memartabatkan Bahasa Melayu yang kian papa kedana tiada nilai langsung dalam negara sendiri?

Mana bicara dan usaha melahirkan ramai 70% profesional Melayu, Doktor Melayu, Jurutera, Arkitek, Peguam, Saintis, Ulamak, Pertanian moden Melayu?

Mana bicara tentang usaha meningkatkan tahap pendapatan dan simpana tunai orang Melayu?

Mana usaha untuk meningkatkan mutu kemahiran belia-belia Melayu?

Mana usaha untuk menghapuskan kadar pengangguran anak-anak Melayu?

Mana usaha untuk mengatasi masalah sosial dan moral anak-anak Melayu?

Mana usaha untuk menarik belia-belia Melayu ke masjid-masjid?


Tiada!


Orang-orang Melayu kini hanya sekadar menjadi perkakas untuk diperbodohkan oleh UMNO dan kuncu-kuncu mereka dengan cerita lucah dan fitnah melalui video seks dan sumpah laknat!

Orang-orang Melayu hanya sekadar mendapat habuan lebih kurang RM10 sehari melalui pelbagai skim ayam daging seperti Felcra, bantuan UPSR, prpjek segera pilihanraya, bantuan kemiskinan yang bagaikan melepaskan batuk ditangga.


Orang-orang Melayu diajar menjadi egen penyebar fitnah bagi pihak UMNO/BN.


Orang-orang Melayu diajar sikap perkauman dan bersemangat Melayu tidak bertempat, yang memaksa orang-orang Melayu menjadi katak di bawah tempurung untuk tidak mahu belajar daripada kemajuan bangsa-bangsa lain.


Orang-orang Melayu dijauhkan dari kefahaman Islam yang sebenar. Orang Melayu patut diajar Qazaf dalam menyelesaikan masalah zina, sebaliknya UMNO dan ejennya ajar orang Melayu, sumpah laknat selesaikan masalah zina! Bagaimana jika tiba-tiba ada seorang yang sanggup menggunakan sumpah laknat berbuat demikian untuk mengatakan Najib pernah berzina dengan seseoran? Apakah akan ada desakan agar Najib membuat sumpah laknat? Selesaikah masalah?


Maka jika orang Melayu ikut ajaran UMNO ini, bengong memenjanglah orang melayu yang majoritinya beragama Islam itu!


UMNO menghina bangsa yang sering didakwanya sendiri, menjadi pembela Melayu. Pembela taik kucing! UMNO sebaliknya terus-terusan menggerakkan minda orang-orang Melayu jauh daripada memikirkan dan belajar seperti mana bangsa-bangsa maju lain berfikir dan belajar iaitu tentang membina integriti bangsa, membangunkan bidang sains dan teknologi, mengkaji kejadian Allah melalui pemerhatian, kajian dan penerokaan alam semesta dan sebagainya.


Sebaliknya UMNO yang kononnya merekalah pembela Melayu itu, mengajar orang Melayu memikirkan hal-hal kotor dari celah kelangkang dan bontot! Agaknya inilah proses Pendidikan Seks yang kerajaan UMNO maksudkan? Itulah wasasan UMNO selagi Anwar Ibrahim masih bernyawa dalam politik!


Dulu UMNO Lama lebih berintegriti menggunakan undang-undang, diganti oleh UMNO Baru Mahathir yang terlalu kuku besi demi menonjolkan hanya Mahathir sahaja yang cerdik dan betul waktu itu, kini lahir pula UMNO Apco Najib-Rosmah yang lagi ’ganas’ menggunakan seks kotor dari kemaluan wanita dan bontot Saifool untuk memerintah Malaysia! Kotor dan jijik! Nasiblah Malaysia ini!