Followers

Sunday, December 18, 2011

Kesian, Mahathir 'semput', cabar Anwar sumpah laknat pasal pinjaman IMF pulak dah! Penangan puak-puak ini, Malaysia bakal menjadi negara sesumpah!

Tun Mahathir Cabar Anwar Tunjuk Surat Pinjaman Bank DuniaBUTTERWORTH: Bekas Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pada Sabtu mencabar Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk tunjukkan surat yang ditulis beliau kepada Bank Dunia untuk bantuan dana semasa krisis kewangan 1999.


Dr Mahathir berkata beliau adalah orang yang menolak pinjaman daripada Bank Dunia pada masa itu tetapi, sekiranya apa yang didakwa oleh Anwar itu benar, sila tunjukkan surat itu.


"Saya tahu kalau kita terima pinjaman daripada Bank Dunia, kita akan menjadi hamba kepada mereka yang tolong kita dan disebabkan itu kita tidak berbuat demikian.


"Kalau apa yang dikatakan oleh Anwar itu benar, saya cabar dia bersumpah laknat di Masjid dengan al-Quran. Saya sanggup berbuat demikian sekiranya diperlukan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Majlis Multaqa Wehdatul Ummah ke tiga di sini Sabtu.


Dr Mahathir berkata demikian ketika diminta mengulas laporan sebuah berita online (Malaysiakini) pada Sabtu, yang melaporkan bahawa Anwar telah membuat dakwaan mengejutkan terhadap 'bekas mentornya' Dr Mahathir bahawa bekas perdana menteri itu pernah menulis kepada Bank Dunia untuk bantuan dana semasa krisis kewangan 1999.


Sumber:mstar

No comments: