Followers

Friday, December 30, 2011

Badak Air yang membaham, kambing yang ditambat!Badak air yang mengganas, membaham di kandang, di Putrajaya dan juga di Orchard Scotts, kambing nakal di ikat kaki. Riuh 1Malaysia kambing menipu bapak badak! Agaknya macam seorang PM yang pernah kena tipu oleh seorang Menteri dahulu tu! Kena tipu!!

Kalau di sekolah, cikgu selalu berpesan kepada anak murid, jangan jadi orang tak cerdik kerana nanti kena tipu oleh orang! Orang tak cerdik atuk aku panggil 'orang bodoh'! Jadi nampaknya 1Malaysia telah dua kali dengar cerita pasal bos kena tipu!

Pertama dulu, kisah taukeh Liong Sek tipu mamak yang perasan genius lagi hebat! Hari ini pula kisah seekor kambing riang tipu keluarga badak air yang mana mak badak pernah nak selak kain seminggu dua yang lalu!

Yang menjadi isu dari kisah kena tipu ini ialah 1Malaysia yang diperintah Umno ini selalu sangat memberi harta yang berharga kepunyaan rakyat untuk dijaga oleh puak-puak bodoh!

Orang tak bagi RM250 juta kepada orang bodoh, kerana tengoklah, akhirnya kena tipu walaupun orang bodoh sebenarnya telah menipu lebih besar daripada orang yang menipunya. Dalam kes ini, kena tipu pun bodoh, menipupun bodoh, kerana kes lembu ini membabitkan wang rakyat RM250 juta....kata orang, bodoh macam lembu!

Alangkah bodohnya badak air dan tuan-tuannya kerana cuba tutup isu besar dengan mendendangkan drama kena tipu. Apakah badak air dan tuan-tuannya yang berkaitan dengannya sangka bahawa rakyat begitu bodoh untuk ditipu macam mereka, untuk mempercayai bahawa isu lebih besar ialah kambing tipu badak air, bukan badak air dan tuan-tuannya yang penipu? Cheh!!


No comments: