Followers

Tuesday, November 22, 2011

Contoh Timbalan Menteri 'Shit'!


Inilah antara contoh Timbalan Menteri Umno yang paling ‘shit’. Seluar sendiri koyak hingga nampak ‘anunya’, salahkan orang lain! Kalau inilah tahap pemikiran ahli kabinet ‘Rosmah’, memang sampai bilapun ianya sangat memalukan, kerana seolah-olah seorang dua pemimpin Pakatan Rakyat yang pergi ke Indonesia, setiap hari dapat peluang bercakap dalam TV Indon sehingga mampu mempengaruhi pemikiran berjuta penduduk Indon untuk ‘benci’ Malaysia!

Hakikat yang sebenarnya, orang Malaysia pun hendak panggil apa kepada pemimpin Umno yang menjadi menteri atau jadi pengerusi apa sahaja, yang kebas duit lembu, duit beli kapal selam dan duit seumpamanya, kalau tidak ‘pencuri’ dalam bahasa Malaysia?


Dalam saat-saat rakyat Malaysia bergembira di atas kemenangan pasukan bolasepak Bawah 23 tahun Malaysia, muncul pemimpin Umno Timbalan Menteri ‘shit’ ini untuk merosakkan segalanya! Apa, 23 juta rakyat negara ini semua ahli Umno ke?


Lebih cerdik bagi pemimpin ini ialah jangan salahkan ‘Pakatan Rakyat yang kamu selalu kata tidak kuat itu’ , sebaliknya tengok zip seluar sendiri agar anunya terus tidak ternampak dek orang terutama orang luar !


Pakatan ‘racun’ peminat Indonesia benci M’sia


Timbalan Menteri Sukan Datuk Razali Ibrahim, hari ini, menyalahkan pemimpin-pemimpin pembangkang berhubung layanan buruk yang diterima pasukan Malaysia oleh peminat sukan Indonesia pada Sukan SEA ke-26 yang sedang berlaku di Jakarta.


"Mengapa mereka pendam kebencian sebegitu terhadap kita? Kenapa tidak Thailand? Mengapa tidak orang lain? Ia bukan kerana persepi penganiayaan terhadap rakyat Indonesia.


"Pada pendapat saya, ia adalah kerana pemimpin-pemimpin pembangkang yang seringkali ke Indonesia dan memburuk-burukkan negara ini.


Sumber:malaysiakini

2 comments:

Anonymous said...

Salah/silap sendiri buat.. nak mengata orang pulak.. tak malu betul.

batu pelangi/BZ said...

Selalu aku komen pemimpinx puakx ini
tiada 'quality' jadi seorang pemimpin.Dia ingat rakyat Indonesia
itu keturunan LEMBU macam ahlix UMNO
disini yang rela diperbodohkan walau
pun mengetahui pemimpin mereka
melakukan rasuha dan salahguna kuasa!