Followers

Wednesday, November 02, 2011

Bekas kepada Anwar dan tentang Anwar akan dapat...

Sejak akhir-akhir ini ramai dalam kalalangan yang menjadi bekas kepada Anwar Ibrahim mendapat anugerah dan gelaran yang menakjubkan. Bekas setiausaha Anwar katanya bakal menjadi Menteri Besar! Bekas Penguam Anwar telah pun dapapt Datuk dan Naib Presiden lagi! Bekas pembancuh kopi Anwar bagaikan mendapat pembelaan kelas pertama dari Jabatan Peguam Negara?


Kini dengan khabarnya bekas sahabat bermain tenis Anwar pula bakal menjadi senator! Begitu bertuah mereka yang menjadi bekas kepada Anwar Ibrahim! Jika bekas-bekas kepada Anwar mahu ong, maka agaknya sekaranglah masanya. Tapi hanya bekas yang berani tentang, buat dan menceritakan Anwar itu begitu dan begini sahaja.


Maka Datuk T dan Shyfool sabar menunggu giliran. Senator SK ? Senator Shyfool? Huhuhu…!!!


Bekas ‘rakan tenis’ Anwar dilantik senator esok.


Datuk K S Nallakaruppan bakal dilantik sebagai senator dalam majlis mengangkat sumpah di Dewan Negara yang akan berlangsung di Kuala Lumpur, esok.


Pengumuman itu dibuat menerusi pemberitahuan parlimen selepas diedarkan kepada petugas media, hari ini, lapor sebuah akhbar.


Ahli perniagaan itu merupakan bekas sahabat rapat Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan juga rakan karib bekas presiden MIC Datuk Seri S Samy Vellu.


Beliau pernah menjadi timbalan ketua pemuda MIC pada sekitar tahun 1980an.


Nallakaruppan (kiri) juga pernah bergiat dalam PKR pimpinan isteri Anwar - Presiden Datuk Seri Wan Azizah Ismail - pada 2007 tetapi keluar parti kira-kira setahun selepas itu.


Nallakaruppan kemudiannya menubuhkan Parti Bersatu India Malaysia (MIUP) tetapi tidak menyertai pilihan raya umum ke-12 bagi menumpukan kepada kerja-kerja dalaman.


Beliau terkenal ahli politik yang lantang mengkritik kepimpinan Anwar dan PKR.


Selain Nallakaruppan, turut akan mengangkat sumpah sebagai ahli Dewan Negara, esok adalah ketua pemuda MCA Chiew Lian Keng dan bendahari MIC Datuk Jaspal Singh.


http://www.malaysiakini.com/news/180210

No comments: