Followers

Saturday, September 03, 2011

Tak payah gaduh-gaduh, kalau nak cari sangat pengkhianat bangsa, ni ha pengkhianat bangsa yang sebenarnya!

Hakikat sebenarnya bukanlah Mat Sabu mahupun Mat Indra itu pengkhianat. Tak ada pun! Mat Indra bukan pengkhianat kerana menyerang rumah pasung di Bukit Kepung! Mat Sabu pun bukan pengkhianat pejuangan bangsa kerana mengatakan Mat Indra antara pejuang kemerdekaan. Polis British itu pun bukan pengkhianat cuma jadi orang makan gaji begitulah cara bertugasnya! Pengkhianat yang sebenar ialah Umno ! Sah Umno! Tak percaya baca:


Berikut adalah sedutan Ucapan Tun Hussein Onn semasa Pilihanraya Kecil Bukit Raja, Oktober 1988. (dipetik dari malaysiatimes.)


….Persoalan saya…dimanakan Umno Asal itu? Umno yang disayangi oleh orang Melayu, yang telah menyatupadukan umat Melayu dengan bangsa-bangsa yang lain, dimana telah membawa kesejahteraan dan keamanan kepada negara ini dan rakyatnya dan telah dengan jayanya berjuang untuk kemerdekaan – Umno itu sudah tidak lagi wujud. Ianya telah diisytiharkan haram dan terbubar oleh Dr. Mahathir dan rakan-rakanya dan digantikan dengan satu parti lain yang dinamakan Umno Baru. Sekiranya kita membandingkan bentuk dan struktur Umno baru dengan Umno Asal, sama ada dari sudut perlembagaan ataupun prinsip, dimanakah persamaanya? Penubuhan Umno Baru adalah satu tindakan pengkhianatan yang tidak boleh diampun, sama ada oleh ahli-ahli Umno Asal ataupun Umno baru. Walaupun kesihatan saya tidak begitu memuaskan termasuk serangan jantung, Saya berjanji bahawa saya akan berjuang untuk menentang pengkhianat-pengkhianat ini sehingga akhir."


Ha…kan, itulah pengkhianat-pengkhianat yang sebenarnya! Hussien Onn kata tak boleh diampunkan lagi!


Maka pecah lagi satu tembelang bahawa pengkhianat bangsa Melayu dan bangsa Umno yang sebenar ialah Umno Baru, Umno Apco yang ada pada hari ini!


Kahkahkahkah...31 Ogos tarikh kemerdekaan pergi keluar negara...Cheh!!


No comments: