Followers

Monday, August 22, 2011

Uek!!


Nak muntah aku....Ikhlas taik kucing, awal-awal dah cakap Pilihanraya tak tertakluk kepada kerja-kerja yang akan dibuat oleh JTP! Kalau siapa tak sangsi memang buang tabiat! Sepupu sapa tu...!!

Jangan Sangsi Keikhlasan Kerajaan Tambah Baik Sistem Pilihan Raya - Najib


KUALA LUMPUR: Penubuhan Jawatankuasa Terpilih Parlimen (JTP) merupakan komitmen oleh kerajaan untuk menjadikan sistem pilihan raya negara lebih baik, kata Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Saya harap inisiatif kami mengenai JTP menunjukkan keikhlasan kami. Ini tidak bermakna kami percaya wujud manipulasi dalam sistem itu tetapi kami mahumenambahbaik lagi sistem itu.

"Jangan sangsi dengan keikhlasan kami," katanya kepada pemberita selepas merasmikan Kedai Rakyat 1Malaysia yang kedua di Bandar Tun Razak di sini, Ahad.

Najib berkata demikian ketika mengulas dakwaan beberapa pihak tertentu bahawa JTP adalah tidak bermakna sekiranya pilihan raya umum ke-13 diadakantanpa melakukan reformasi sistem pilihanraya.

"Tarik pilihanraya adalah prerogatif kami tetapi kami komited untuk penambahbaikan sistem pilihanraya," katanya.

Pada Rabu lalu, Kabinet bersetuju menubuhkan JTP dengan usul cadangan penubuhan itu dibentangkan di Parlimen pada Oktober ini.

JTP diketuai oleh seorang menteri dan akan dianggotai sembilan wakil rakyat iaitu lima daripada Barisan Nasional (BN), tiga daripada pembangkang dan seorangwakil rakyat Bebas. - BERNAMA


1 comment:

Kepada UMNO, penumbukku genggam... jari tengahku tegakkan. said...

Kata-kata Najib penuh dusta. Tak wajar dipercayai kerana kita tidak wajar dipatuk pada lubang yang sama untuk kali kedua.